div>
Kartopu Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
- 200 ml krema
- 1 su bardağı süt tozu
- Yarım su bardağı çekilmiş fındık içi
- 4 su bardağı Hindistan cevizi
- Yarım su bardağı pudra şekeri
Üzeri için
- 2 su bardağı Hindistan cevizi
- Renkli şekerlemeler
- 150 gr bitter çikolata
- 100 ml krema
Kartopu Tatlısı Nasıl Yapılır?
Kartopu tatlısını hazırlamak için derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine 200 ml krema, 1 su bardağı süt tozu, çekilmiş fındık içi, Hindistan cevizi ve pudra şekerini ilave edip karıştıralım. Karıştırdığımız malzemelerin üzerine bir tülbent örtelim ve buzdolabına kaldırıp sertleşene dek bekletelim.
Malzemeler sertleştikten sonra buzdolabın içerisinden çıkartalım ve ceviz iriliğinde parçalar kopartıp Hindistan cevizine bulayıp yuvarlayalım. Yuvarladığımız parçaları bir servis tabağının üzerine alalım ve bitter çikolatayı benmari usulü eritelim. Erimiş olan çikolatayı bir kâsenin içerisine ilave edelim ve krema ile güzel bir şekilde karıştıralım. Akabinde servis tabağının üzerinde bekleyen kartopu tatlılarının üzerine hafif şekilde hazırladığımız kremalı çikolatadan gezdirelim.
Arzu ederseniz tatlıları uzun çubuklara batırabilir ve bu şekilde de sunum yapabilirsiniz. Çikolata sosu ilave ettiğimiz tatlıların üzerine fındık veya şekerlemeler serpiştirip sunum yapalım.
Afiyet olsun.