Karınca Tatlısı

Karınca tatlısı, diğer bir adıyla haşhaşlı revani tatlısı, pek çok bayan tarafından denenmiş ve tadına bakan kişiler tarafından tam not almış bir tatlı tarifidir. Adının karınca tatlısı olmasının nedeni ise tatlının içerisinde yer alan haşhaşlardan kaynaklanmaktadır. Haşhaşların tatlıya verdiği çıtırlık ve şerbetinin tatlı ile uyumu ortaya harika bir tatlı çıkmasına neden olmuştur.

Karınca Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3 veya 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı mavi haşhaş

Karınca Tatlısı Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Karınca Tatlısı Muhallebisi için

  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Hindistan cevizi
  • 1 paket beyaz krem şanti
Karınca Tatlısı Nasıl Yapılır?

Karınca tatlısının yapılışına ilk olarak muhallebi ile başlayalım ve kek hazır olana kadar soğumasını kolaylaştıralım. Muhallebi için verilen malzemelerden sütü bir tencerenin içerisine alalım ve tencereyi ocağın üzerine yerleştirelim. Sütün içerisine krem şanti dışında kalan diğer malzemeleri ilave edelim ve ocağın orta ateşte açıp muhallebiyi pişirmeye geçelim.
Muhallebiyi çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirelim ve göz göz olunca ocağın üzerinden tatlıyı indirelim. Muhallebiyi çabuk soğuması için ara sıra karıştıralım ve soğuduktan sonra içerisine toz krem şantiyi ilave edip mikserle beş dakika boyunca çırpalım. Çırpma işleminin ardından muhallebiyi buzdolabına kaldırıp bekletelim.

Keki için verilen yumurta ile toz şekeri bir karıştırma kabına alıp çırpalım. Köpüklü bir kıvam alan karışımın içerisine diğer kalan kek malzemelerini ilave edelim ve mikser ile beş dakika boyunca çırpalım. Hazırladığımızı kek harcını yağlanmış bir fırın kabının içerisine veya borcamın içerisine döküp tepsinin her tarafına yayalım. Önceden ısıtılmış fırının içerisine kek harcını yollayalım ve 185 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirelim. Kek pişerken bizde şerbetini hazırlamaya geçelim. Şerbet için verilen suyu ve toz şekeri bir tencerenin içerisine alıp kaynatalım. Kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edelim ve bir taşım daha kaynatıp ocağın üzerinden indirelim. Bu aşama da şerbetin serin bir yerde beklemesi gerekiyor. Kekin ılık şerbetin ise soğuk olması tatlının püf noktasıdır. Pişmiş olan keki fırından alalım ve ılıdıktan sonra üzerine soğuk olan şerbeti dökelim. Tatlı şerbetini çekince üzerine hazırladığımız muhallebiyi sürelim ve Hindistan cevizi ile süsleyelim. Hazır hale gelmiş olan tatlımızı bir saat kadar dinlendirelim ve dilimleyip sunum yapalım.

Afiyet olsun.
20.01.2024 01:19:32
Karınca Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karınca Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Karınca Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024