İtalyan Tatlıları

İtalyan Tatlıları, son dönemlerde popülerleşen ve her ülkede sevilen tatlılar arasında ilk sıralarda yer alır. Özellikle İtalyan tatlıları arasında çok beğeni almış olan tiramisu ve panna cotta tatlısı pek çok kişi tarafından tadına bakılmış ve damaklarda iz bırakmıştır. Eğer sizde İtalyan tatlılarından hoşlanıyor iseniz yazımızın devamına göz atmanızı tavsiye ederiz.

İtalyan Tatlıları


Panna Cotta Tarifi (Jelatinsiz) İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 su bardağı su veya ayva çekirdeği jölesi
  • 1 kutu krema
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 fincan toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı böğürtlen reçeli (Sevdiğiniz herhangi bir reçeli de kullanabilirsiniz)

Panna Cotta Tarifi (Jelatinsiz) Nasıl Yapılır?


Panna cotta için öncelikle nişastayı ve sütü karıştırıp nişastanın kıvamını açalım. Ardından içerisine çiğ krema ile ayva jölesini veya suyu ilave edip karıştıralım. Hazırladığımız bu harcı bir pişirme kabının içerisine alalım ve sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi gibi pişmiş olan tatlıyı ocağın üzerinden indirmeden önce vanilyayı tatlıya ilave edip karıştıralım. Son olarak tatlıyı iç kısımları ıslatılmış olan kaselere veya kupların içerisine alıp bir gece veya birkaç saat buzdolabında bekletelim. Tatlı soğuyup dinlendikten sonra kaselerden ters çevirip çıkartalım ve üzerlerine reçel ilavesi yapıp sunum yapalım.

Tiramisu Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
  • 4 yumurta sarısı
  • 100 gr toz şeker veya esmer şeker
  • 3 tane yumurta akı
  • 1 paket vanilya veya 1 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 400 gr mascarpone
  • 50 gr amaretto veya kahve lükörü de kullanılabilir.
  • 200 cc esperesso
  • 24 tane kedi dili
  • 1 tatlı kaşığı kakao
Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

Yumurta sarılarını derin bir kabın içerisine alalım ve üzerine vanilya özü ile toz şekeri ilave edip çırpmaya başlayalım. Bu aşamada malzemelerin yaklaşık 2-3 dakika çırpılması gerekiyor.

Yumurta aklarını ayrı bir kâsenin içerisinde sertleşene dek çırpalım ve köpüklü bir kıvam almasını sağlayalım. Ardından karışımın içerisine peynir ilavesi yapıp çırpma işlemini bir süre daha düşük seviyede sürdürelim.

Kahve ile amerattoyu yumurta sarılarının bulunduğu kabın içerisine ilave edip harcı kaşıkla bir iki çevirip işlemi bitirelim. Kedidili bisküvileri kahvenin bulunduğu karışımın içerisine batırıp çıkaralım ve kalıbın içerisine dizelim. Tek sıra halinde dizdiğimiz kedi dillerinin üzerine peynirli karışımdan dökelim ve birazda kakao serpiştirelim. Kahvelerin üzerine de kedidili bisküvileri kahveli karışıma batırıp ıslatalım ve dizelim. Son olarak tatlının üzerine peyniri karışımdan döküp yayalım ve tatlının en üst kısmını kakaoyla kaplayıp folyoya saralım. Hazırladığımız tatlıyı buzdolabına kaldırıp soğutalım. Ardından tiramisu tatlısını dilimleyip sunum yapalım.

Bonet İçin Gerekli Malzemeleri
  • 100 gr acı badem kurabiyesi
  • 15 gr kakao
  • ½ litre yağlı süt
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 3yemek kaşığı dolusu rom
  • 3 tane yumurta akı
  • 2 tane yumurta sarısı
  • 15 gr toz şeker
Bonet Nasıl Yapılır?

Acı badem kurabiyelerini bir pişirme kabının içerisine alıp ufalayalım. Parmak uçlarımız ile dağıttığımız kurabiyelerin üzerine sütü dökelim ve ocağı kısık ateşte açalım. Başka bir küçük tencere alalım ve içerisine bir iki yemek kaşığı su ile toz şekerin yarısını ilave edip karamel kıvamına getirelim. Fırın kaselerinin iç kısımlarına karamelden ilave edelim. Bir çırpma kasesi alalım ve içerisine kakao ile şekerin yarısını ve yumurtaları ilave edip mikser ile çırpalım. Çırptığımız bu karışı kurabiyelerin bulunduğu pişirme kabına alıp mikser ile hepsini homojen kıvama gelene dek çırpma işlemini sürdürelim. Birkaç dakika kadar çırptıktan sonra karışı bir taşım kaynatalım ve karamellerin bulunduğu kaselere tatlıyı paylaştıralım. Bütün kaselere tatlıyı ilave ettikten sonra bir tepsinin üzerine dizelim ve benmari usulü olacak şekilde ocağın üzerinde pişirelim. Arzu ederseniz tepsiyi önceden ısıtılmış fırına gönderip 180 derecede 10-15 dakika pişirebilirsiniz. Tatlılar piştikten sonra soğuması için bir kenara kaldıralım ve soğuduktan sonra en az 3 saat dinlendirip sunum yapalım.

Afiyet olsun.
21.01.2024 08:00:49
İtalyan Tatlıları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İtalyan Tatlıları Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İtalyan Tatlıları"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024