- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 çay kaşığı vanilya
- 1 yumurta sarısı
Ispanaklı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
Tarife başlamadan önce satın aldığınız Ispanak'ın yapraklarını tek tek ayırarak hijyen olması açısından birkaç su ile yıkamanız ve topraklarının tamamen gitmesini sağlamanız gerekmektedir. Yıkanan ıspanakları derin bir tencerede yarım bardak su katılarak kaynatalım. Mikser yardımıyla parçaların tamamen püre kıvamına gelmesini sağlayacak kadar ezelim ve bir kenarda soğumaya bırakalım.
Ayrı bir tencerede süt, irmik, şeker birbirine katılarak tamamen koyu bir kıvam elde edinceye kadar karıştırılır. Ardından ıspanaklı püre karışımı tencereye ilave edelim ve yine koyulaşana kadar karıştıralım. Bu aşamadan sonra en son vanilya ve tereyağı da tencereye ekleyerek karıştıralım. Tamamen koyu bir karışım elde edince ocağı kapatalım.
Diğer yandan üzerine sürmede kullanacağımız muhallebimizi de hazırlayalım. Burada isterseniz hazır puding de kullanabilirsiniz. Ancak bu tatlının tüm malzemelerini elinizle hazırlamak isterseniz de ayrı bir tencerede muhallebi için süt, şeker, mısır nişastası, un, yumurta sarısı, margarin ve son olarak vanilyayı ekleyerek tamamen koyu bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edelim.
Derin bir borcama önce Ispanaklı hazırladığınız harcı tepsiye yayalım. Ardından muhallebi için hazırladığımız karışımı ilk karışımın üzerine yayarak dökelim. Bir kenarda soğumaya bırakalım. Tatlımızın üzerine streç geçirerek buzdolabına kaldıralım.
Tamamen dinlenmesi için 1-2 saat buzdolabında beklettiğimiz tatlının üzerini arzuya bağlı olarak istediğiniz çerezlerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.