İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli olarak hazırlanan İrmikli Vezir Parmağı tatlısı tarifini kolayca temin edebileceğiniz malzemelerle aniden gelen misafirleriniz için hemen hazırlayabilirsiniz. 20-25 dakika kadar süren pişirme süresiyle kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarifin detaylarını sizler için derledik.
Malzemelerindeki birebir ölçüleri uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

Gelelim İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı detaylarından bahsetmeye.

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • Şerbeti Hazırlamak İçin;
  • 4,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Üzeri için

  • 1 çay bardağı irmik

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı Nasıl Yapılır?


Hamur yoğurarak yapacağınız tatlı çeşitlerinde kullanacağınız tüm malzemeler oda sıcaklığında bekletilirse kıvamının tutması açısından daha etkili olacaktır. Bu yüzden tatlı hamurunuzu hazırlamadan önce özellikle yumurta ve tereyağı gibi malzemeleri önceden oda sıcaklığında bekleterek başlamalısınız.

Derin bir tencerenin içinde şerbetimizi hazırlamak üzere su ve şekeri ilave ederek karıştıralım.
Şerbetin kaynamasına 15 dakika kala limon suyunu ekleyerek, şekerlenmesini önlemiş oluruz. Bu detaya da dikkat ederek kaynayan şerbeti ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Ayrı bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri ilave ederek çırpmaya başlayalım. Tamamen homojen olan karışımın kıvamı beyaz ve yoğun bir köpük halini alınca kabartma tozunu ekleyerek kısa bir süre daha çırpalım.

Oda sıcaklığında eriyen margarin, yoğurt ve sıvıyağı karışıma ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmek için göz kararı unumuzu ekleyelim. Tatlı hamuru olduğundan hamuru çok fazla bastırarak, vurarak yoğurmamalısınız.

Dinlenmeye aldığımız hamuru bir müddet beklettikten sonra elimizle uzun uzun şekiller verelim. Ayrı bir tabağa koyduğumuz irmiğe elde ettiğimiz şekildeki hamurları bulayarak her yerini yağladığımız tepsiye yerleştirelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede hamurların üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.

Fırından çıkarttığımız hamurların üzerine henüz sıcakken önceden hazırlayarak soğuttuğumuz şerbeti dökelim. Hamurların şerbeti iyice çekmesi için bir müddet beklettikten sonra üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 14:22:59
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

4 Yorum Yapılmış "İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı"
bence çok güzel ...çünkü anlatarak da vermiş.
beren . 09.06.2016
Yemek ogrenmek istiyorum ama nasil ogrenecegimi bilmiyorum yardimci olurmusunuz
Bahar . 03.02.2020 21:51:41
sinem portakal suyu olmaz bence ben hazır limon sosuyla yaptım.bir şey olmadı
beren . 10.06.2016
Limon yerine portakal suyu olabilir mi? Veya şu hazır limon sosu olabilir mi? Yapacağım birazdan ama limon yok evde. Cevap bekliyorum, lütfen... &128522;&128522;&128522;
Sinem . 07.06.2016

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

Kıvrım Tatlısı

Kıvrım tatlısı, hamur açmakla arası olmayan hanımlar için hazırlaması biraz zahmetli olmasına rağmen son derece lezzetli ve çıtır çıtır bir şerbetli tatlı çe...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024