Tatlımızı yapmaya başlamasan önce şerbetini hazırlıyoruz. Bunun için orta büyüklükte olan bir tencerenin içine su ile şekeri koyarak, 15 dakika kısık ateşte kaynatalım. Şerbeti ocaktan aldıktan sonra Limonu ekleyerek, soğuması için bir kenara kaldıralım.
Tatlının hamurunu yapmak için oda sıcaklığında yumuşamış margarini hamur karıştırma kabının içine alıyoruz. Üzerine şekeri yumurtaları ekledikten sonra elimizle yoğurmaya ve margarinle diğer malzemeleri kaynaştırmaya başlıyoruz. Üzerine yavaş yavaş un ile kabartma tozunu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuz yeteri kadar özlü bir hale geldiğinde, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, önce avuç içmizde yuvarlayıp, daha sonra ise parmak şeklini veriyoruz. Küçük ve düz bir kabın içine irmik koyup, içinde parmak şeklini verdiğimiz hamurları yuvarlıyoruz.
Her tarafı irmik olduktan sonra yağlı kâğıt serdiğimiz veya yağladığımız fırın tepsisine aralarında birer santim mesafe olacak şekilde sıralıyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan birkaç dakika sonra soğuyan şerbeti parmak tatlılar ile buluşturuyoruz. Tatlı tepsisinin üzerini geniş bir tepsi veya benzeri bir şeyle kapatıyoruz. Tatlılarımız şerbetini çektiği zaman yaklaşık 3-4 saat sonra, dilediğiniz gibi süsleyerek veya sade bir şekilde ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.