İncirli Sütlü Tatlı

İncirli Sütlü Tatlı, yöresi tam olarak nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte incirin faydalarını barındıran bu tatlı çeşidi sütle ve muhallebi pişirilerek hazırlanmaktadır. Tarifinde ufak nüanslar barındırsa da çoğu ev hanımları tarafından özellikle incir mevsiminde sıklıkla uygulanmaktadır. İncir içerdiği yüksek oranda kalsiyum ve fosfor münasebetiyle kemik ve dişlerin oluşumuna katkı sağlamaktadır.
Ayrıca yine içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve mineraller sayesinde de hücrelerin yenilenmesini sağlamaktadır.

İncit tatlısını yaparken kullanacağınız 100 gram incir ile bakın vücudunuzun hangi ihtiyaçlarını karşılamış olursunuz. Bedenin günlük gereksinimlerinden yüzde 30'u magnezyum ile, yüzde 17'si kalsiyum, yüzde 20'si ile fosfor, yüzde 5'i ile B1 vitamini ve yüzde 5'i ile de B2 vitamininin yüzde 4'ü karşılanmış olmaktadır.

Vücudumuza bu kadar yararlı mineral ve vitaminleri barındıran incirle haydi tatlımızı yapmaya başlayalım.

İncirli Sütlü Tatlı Malzemeleri 6 Kişilik


Keki için

  • 1 su bardağı ceviz
  • Orta boy 7-8 adet incir
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 kilo süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 paket vanilya
Keki Islatmak için
  • 1,5 yemek kaşığı Nescafe
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
İncirli Sütlü Tatlı Nasıl Yapılır?

İncirin mükemmel lezzetiyle birleşen bu sütlü tatlıya ilk önce muhallebiyi pişirerek başlıyoruz.
1 kilo süt, 3 yemek kaşığı mısır nişastası ve 3 yemek kaşığı unu derin bir tencereye koyalım ve sürekli karıştırarak ocakta pişirelim. Yoğun bir kıvama ulaşınca 5 yemek kaşığı toz şeker ile vanilya ekleyelim ve pişirmeye devam edelim.

Tamamen yoğun bir kıvam elde edilmesi gerektiğinden muhallebi göz göz olunca pişmiş demektir. Ocaktan muhallebiyi alalım ve bir kenarda soğumaya bırakalım. Ardından soğuyan muhallebiye toz krem şantiyi ekleyelim ve çırpıcıyla iyice çırparak bekletelim.

Muhallebi bir tarafta dinlenirken kekimizi yapmaya başlayalım. Bir kaba 1 su bardağı toz şekerle 3 adet yumurtamızı ekleyelim ve çırpıcı yardımıyla iyice köpürene kadar çırpalım. Karışıma minik minik doğradığımız incirleri, 1 su bardağı ceviz, un ve kabartma tozunu da ekleyerek bir müddet daha karıştıralım. Orta boy fazla derin olmayan bir kek kalıbına bu karışımı dökelim. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.

Pişen keki fırından çıkaralım ve kürdanla her tarafına delikler açalım. Keki ıslatmak içinde ılık suyun içine, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1,5 yemek kaşığı Nescafe ekleyelim ve eriterek kekin üzerinde her tarafına eşit olacak şekilde ıslatmak için dökelim.

Son olarak önceden hazırladığımız muhallebiyi kekin üzerine dökelim ve tarçınla süsleyerek servis yapalım.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 17:38:10
İncirli Sütlü Tatlı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İncirli Sütlü Tatlı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İncirli Sütlü Tatlı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024