İncirli Kek Tatlısı, sürekli klasik tatlı tarifleri yapmaktan ve yemekten sıkıldıysanız incirli kek tatlısını deneyebilirsiniz. Misafirleriniz için harika bir tercih olacak tatlı çay saatlerini şölene çevirecek. Çocuklarınız için de harika bir alternatif olan incirli kek tatlısını çocuklarınıza harika bir atıştırmalık olarak öğün aralarında servis edebilirsiniz.
İncirli Kek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 tane kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- 6 tane kuru incir
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için
- 1 litre süt
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 2 çorba kaşığı un
- 6 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket kremşanti
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 tane vanilya
Keki Islatmak için
- 1 kahve kaşığı granül kahve
- 1 su bardağı ılık su
- 1 kahve kaşığı toz şeker
Üzeri için
İncirli Kek Tatlısı Nasıl Yapılır?
İncirli kek tatlısı için ilk olarak incirlerin saplarını keserek sıcak suyun için 5-6 dakika bekletin. Yumuşayan incirleri minik minik doğrayın. Keki hazırlamak için, yumurta ve şekeri tel çırpıcı ile köpürene kadar çırpın. Üzerine un, kabartma tozu ve cevizleri ilave ederek tahta kaşık yardımı ile karıştırın. Doğradığınız incirleri una bulayarak kek hamuruna ilave edip tekrar karıştırın.
Yuvarlak borcam tepsiyi margarin ile iyice yağladıktan sonra kek hamurunu tepsiye dökerek yayın. Fırınınızı 170 dereceye ayarlayıp tepsiyi fırına sürün. 35 dakika kekin pişmesi için yeterli olacaktır. Keki fırından almadan önce kürdan ile kekin pişip pişmediğini kontrol edin. Keki fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığını atmasını bekleyin. Ilık suyu granül kahve ve toz şekerle karıştırarak pişen kekin üzerine dökerek, keki soğumaya bırakın.
Tatlının muhallebisi için, Uygun bir tencereye 1 litre süt, mısır nişastası, un ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Tencereyi ocağa alarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra 1 tatlı kaşığı margarin, vanilya ve kremşantiyi ekleyip mikser ile 5-6 dakika çırpın. Hazırladığınız muhallebiyi soğuyan kekin üzerine dökün. Keki birkaç saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenen keki dolaptan alarak üzerini Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.