İncir Uyutması Tatlısı

İncir Uyutması Tatlısı, Türk mutfağının geneline bakıldığında kalori oldukça fazla yemekler olduğunu anlarsınız. Örneğin baklava çıtır, çıtır tatlı börek halinde olacakken, revani kek halinde olacak iken üstlerine şerbet dökülerek kalori miktarını daha da artırmışlardır. Veya çoğu fırın yemeklerinde kullanılan malzemeler direkten fırında pişirilecek iken öncesinde kızartarak yağ çektirerek yine kalori miktarını yükseltmişlerdir.
Ancak o kadar kalori yiyeceklerin içinden sıyrılmayı başaran tek bir şey var oda enfes incir uyutması tatlısıdır. Bu enfes tatlıyı ne şerbet dökmüşler ne de yağ koymuşlar ne de nişasta ve una boğa bilmişlerdir. Sadece iki malzemeli oldukça hafif mi hafif bir tatlı olarak kalmıştır. İyi kide öyle kalmış Türk mutfağı çok fazla kalorili yiyecekler olan diyen kişilere önerebileceğiniz enfes bir sütlü tatlıdır.

İncir Uyutması Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları; İncirleri eğer tüm, tüm ağzınızda hissetmek istiyor iseniz ya küçük, küçük doğrayın ya da karıştırıcıdan geçirin. Eğer karıştırıcı kullanırsanız karıştırmaya başladıktan sonra süt zaten hemen koyulaşır. Kıvamını almaya hemen başlayacaktır. Yok karıştırıcı kullanmaz iseniz karıştıra, karıştıra kıvamını alır. İncirleri uyumaya bıraktıktan sonra da acele edipte dakika başı üstünü açın. İncirleri rahat bırakın oda ısısına gelene kadar uyusunlar kendi hallerinde nasıl kendine kendine mayalanıyor diyor iseniz zaten eski zamanlarda incir sütü mayalayarak peynir yapabilmek için kullanılırdı.
İncirin içerisinde bulunan bir madde sütün içinde bakteri üremesine sebep oluyor ve böylece de süt koyulaşıyor. Kıvamı aynen boza gibi muhallebi gibi oluyor. İncirin tadına göre değişir tabii ki de tatlılık oranı eğer ister iseniz şeker ilavesi yapabilirsiniz ama doğallığını hiç bozmayın. Eğer az şekerli gelir ise servis sırasında üstüne pekmez gezdirebilirsiniz. Enfes incir tatlısı oldukça kolay bir tarif gibi görülse de her şeyi bozabilecek bir nokta var ki oda ısı eğer sütün sıcaklık miktarını iyi ayarlamaz iseniz işler çok da yolunda gitmez. Eğer sütü aşırı ısıtır iseniz pelte, pelte kesilir (Aynı peynir kesiği gibi olur) tadı da değişir hafif ekşir gibi olur. Yeteri kadar ısıtmaz iseniz de bu seferde koyulaşmaz. Bu durum çok da kötü değildir. İncirli süt olarak da içebilirsiniz sorun olmaz. Eğer çiğ süt kullanır iseniz kaynatmanız gerekiyor ise yoğurt mayalar iken sıcaklıktan birazcık daha sıcak olması yeterli olur. Tarifi yarım yağlı sütten yaparak diyet tatlı yapmış olursunuz.

İncir Uyutması Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • Yedi tane yumuşak kuru incir
  • Üç su bardağı kadar süt

İncir Uyutması Tatlısı Nasıl Yapılır?


Oldukça hafif ve enfes sütlü incir uyutmasını yapmak için öncelikle incirleri küçük, küçük doğrayın. Daha sonra sütü bir tencere içine alarak biraz ısıtın ancak kaynamadan ocaktan alın. Sonra incirleri sütün içine ilave edin eğer ister iseniz blenderden geçirin. Enfes incir uyutması tatlısı hazır servis kaplarına alarak tatlının üstünü bir bez ile örtün. Bir kenara oda sıcaklığına gelmesi için koyun. Daha sonra tatlıyı buzdolabına soğuması için kaldırın.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 13:15:24
İncir Uyutması Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İncir Uyutması Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İncir Uyutması Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024