İncir Tatlısı Muhallebili

İncir tatlısı muhallebili, incir ağaçta yetişen ve içi çekirdekli bir meyvedir. Bir meyvedir. Ana vatanı Doğu Akdeniz ve Güneybatı Asya'dır. Besin değeri oldukça yüksektir. A, B, C, K vitaminleri ve kalsiyum, potasyum, magnezyum gibi mineraller açısından oldukça zengindir. İncirin insan vücudu için birçok faydası bulunur. Yüksek miktarda besin lifi içermesi nedeniyle kabızlık sorunu giderir.
Kalp ve damar rahatsızlıklarını engelleyici etkiye sahiptir. Kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. İçerisindeki demir sayesinde kansızlık sorununun giderilmesine yardımcı olur. Bu faydalarının yanı sıra tadı da oldukça güzel olan bir meyvedir. İncir farklı şekillerde tüketilebilir. Tatlı bir meyve olduğu için reçel yapımında sıklıkla tercih edilir. Ayrıca tüm keklerde, pastalarda ve tarifimizde olduğu gibi muhallebili tatlılarda kullanılabilir. Muhallebili incir tatlısını hazırlaması zahmetli gibi görünse de tadı oldukça yerindedir. Akşam yemeklerinden sonra çayın ya da kahvenin yanında sunumu yapılabilir.

İncir tatlısı muhallebili için malzemeler


Keki için

  • 10-12 adet kuru incir
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı ufalanmış iç ceviz
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Muhallebisi için

  • 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket sade krem şanti
Keki ıslatmak için
  • 1.
    5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Süslemek için
  • 1 çay bardağı ufalanmış iç ceviz
İncir tatlısı muhallebili nasıl yapılır?

İncir tatlısı muhallebili tarifinde kuru incir kullanılacağı öncelikli olarak incir hazırlığı yapılır. İncirlerin yumuşatılması için ılık su dolu bir kabın içerisinde yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar bekletilmesi gerekir. İncirler suda beklerken diğer bir yandan kek hamuru hazırlanır. Bunun için derin bir kâsede yumurtalar toz şeker ile şeker eriyene kadar mikser yardımıyla iyice çırpılır. Daha sonra sıvı yağ ve süt ilave edilir. Tüm malzemeler iyice karıştırılınca içerisine vanilya, kabartma tozu, un ve tarçın ilave edilir. Kek yapımının en önemli püf noktası tüm malzemelerin mikser ile iyice karıştırılmasıdır. Yumuşayan incirler küçük küpler halinde doğranır. Cevizlerle birlikte karışıma ilave edilerek kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. Tatlı için kullanılacak olan borcamın tabanı sıvı yağ ile iyice yağlanır ve kek hamuru borcama boca edilir. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar pişirilir.

Kek pişerken muhallebi hazırlığına geçilir. Derin bir tencerenin içerisine tereyağı konur. Tereyağı ile un kısık ateşte kavrulmaya başlanır. Unun kokusu çıkana kadar kavurma işlemine mutlaka devam edilmelidir. Un kavrulduktan sonra üzerine 4 su bardağı süt ilave edilerek tel çırpıcı ile iyice karıştırılır. Muhallebi kıvam bulduktan sonra içerisine toz şeker ilave edilir. Şekerler iyice eridikten sonra nişasta ve vanilya ilave edilir. Muhallebi kaynama noktasına gelince üzeri göz göz olacaktır. Bu esnada muhallebi ocaktan alınır. Muhallebide topaklanmalar varsa mikser kullanılarak muhallebinin kıvamı mutlaka düzeltilmelidir. Muhallebi macun gibi bir kıvam halini alana kadar mikser ile çırpılır. Diğer bir yandan 1 paket krem şanti bir bardak süt ile çırpılmaya başlanır. Krem şanti hazırlandıktan sonra ılınan muhallebi içerisine eklenerek kaşık yardımıyla muhallebi havalandırılarak karıştırılır. Pişen kek fırından çıkarılır ve bir kenarda soğuması için beklenir. Soğuduktan sonra istenilen şekillerde dilimlenir. Küçük bir kapta kek ıslatmak için gerekli olan malzemeler iyice karıştırılır. Kaşık ya kepçe yardımıyla kekin her tarafına dökülür. Kekin her tarafının eşit miktarda ıslanması önemli bir noktadır. Daha sonra kekin üzerine muhallebisi boca edilir. Muhallebinin üzeri ıspatula yardımıyla düzeltilir. Borcamın üzeri streçlenerek soğuması için 3-4 saat buzdolabına kaldırılır. Buzdolabından çıkarılan incir tatlısı muhallebili servis tabağına alınır. Üzerine ufalanmış ceviz serpilerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 14:48:29
İncir Tatlısı Muhallebili ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İncir Tatlısı Muhallebili Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İncir Tatlısı Muhallebili"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024