İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, adıyla, şekliyle ve tadıyla oldukça farklı ve görsel güzelliği olan lezzetli bir tatlı çeşididir. Eminim çoğu kişi bu tarifle ilk defa karşılaşacak ve de çok ilginç geldiği için de hemen bu tarifi yapmak isteyecektir. Aslına bakarsanız her yemeği veya tatlıyı şekillerine ve içeriklerine göre adlandırıyoruz. Bu tatlının da adı şeklinin imam sarığına benzemesinden gelmiştir.
Şimdi imam sarığı tatlısının tarifine geçelim.

İmam Sarığı Keki İçin Malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • Bir su bardağı şeker
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • İki yemek kaşığı sıcak su
  • Bir su bardağı un
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • Bir çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir çay kaşığı vanilya

İmam Sarığı Kreması İçin Malzemeleri

  • 2.5 su bardağı süt
  • Bir adet yumurta sarısı
  • Bir yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Bir tatlı kaşığı vanilya
  • Bir tatlı kaşığı tereyağı
  • İki yemek kaşığı Hindistan cevizi

İmam Sarığı Üzeri İçin Malzemeleri

  • 60 gram çikolata
  • 3 yemek kaşığı krema
İmam Sarığı Tatlısı Nasıl Yapılır?

İmam sarığı tatlısına başlangıçta ilk olarak kremasını yaparak soğumaya bırakacağız. Kreması soğurken arada bir karıştırın ki donarak kalıplaşmasın.

Krema hazırlandıktan sonra kekin yapımına geçiyoruz. İlk olarak yumurta ve şekeri iyice köpürüp beyazlayana kadar mikserle çırpın.
Köpüklendikten sonra zeytinyağı ilave edin ve ardından sıcak suyu kaşık kaşık ilave ederken siz çırpmaya devam edin. Ardından vanilya, kakao, kabartma tozu ve unu ilave edin ve bir kaşıkla iyice karıştırın.

Bir fırın tepsisi içerisine yağlı kâğıdı sererek üzerine hamuru dökün. Önceden fırının ısısını 190 dereceye aldıktan sonra ısınmış fırına tepsiyi sürün ve 10-15 dakika pişirin. Kekiniz piştikten sonra fırının altını kapatarak keki çıkarın ve bir müddet soğumaya bırakın. Kekiniz soğuduktan sonra yuvarlak bir kalıpla keserek yuvarlak parçacıklar haline parçalara ayırın. Kalıbınız yoksa bardak ile kesmenizi tavsiye etmiyorum. Çünkü bardağın camı kalın olduğu için kesilen kenarları sıkıştırdığından dolayı hamurlaşabilir. Bunun yerine pet şişeyi ortadan kesip onu kalıp olarak kullanabilirsiniz.

İmam sarığı tatlısının kreması için sıkma tabancanız varsa oku kullanın yoksa bir poşete koyup poşetin bir kenarını keserek sıkabilirsiniz. Oluşturduğunuz her yuvarlak kek parçasını bir kaşık süt ile ıslatın ve kekin üzerine kremayı bir miktar sıkın. İkinci yuvarlak kek parçasını da alıp ilk yaptığınız kek parçasının üzerine kapatın. Tüm parçalara aynı işlemi uyguladıktan sonra üç yemek kaşığı kremayı bir kâseye koyun ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Hazırladığınız pastaların kenarlarını bu muhallebi kıvamındaki kremaya ve Hindistan cevizine bulayarak bir tepsiye yan yana yerleştirin.

Çikolata ve kaymağı karıştırarak bu küçük pastaların üstünde boş kalan yerlere çikolata sosundan döküp yayın. İmam sarığı tatlınız hazır hale gelmiştir. 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
20.01.2024 01:35:53
İmam Sarığı Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İmam Sarığı Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İmam Sarığı Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024