Hindistan Cevizli Tatlılar

Hindistan cevizli tatlılar, Hindistan cevizi birçok tatlının vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Hem sütlü hem de hamurlu tatlılarda kullanılan ve tatlılara bambaşka bir lezzet katan, Hindistan cevizi ile hazırlanan tatlı tarifli arıyorsanız sizin için seçtiğimiz tariflere göz atabilirsiniz. Birbirinden lezzetli ve basit tarifler vazgeçemediğiniz tarifler arasında yer alacak.

Hindistan Cevizli Tatlı


Hindistan Cevizli Tatlı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 6 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
Şerbeti için
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
Hindistan Cevizli Tatlı Nasıl Yapılır?

Çukur bir kabın içinde yumurta ve şeker köpük, köpük oluncaya kadar çırpılır. Karışıma sıvıyağ, Hindistan cevizi, un ve kabartma tozu eklenerek tel çırpıcı ile homojen bir şekilde karıştırılır. Hazırlanan hamur yuvarlak fırın tepsisine dökülerek 180 derecede ısıtılmış fırına verilir. Yarım saat kadar pişirildikten sonra fırından alınarak soğumaya bırakılır.

Şerbeti için toz şeker ve su uygun bir tencereye alınarak 10-12 dakika kaynatılır. Şerbet biraz ılıdıktan sonra soğuyan kekin üzerine eşit şekilde dökülür. Kek dilimlenerek üzerin Hindistan cevizi ile süslenip servis edilir.

Afiyet olsun.

Saray Lokumu

Saray Lokumu İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 150 gram margarin
  • 1 tane vanilya
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Saray Lokumu Nasıl Yapılır?

Margarin uygun bir tencereye alınarak eritilir. Eriyen yağın üzerine un eklenerek unun kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Kokusu çıkan unun üzerine vanilya, toz şeker ve 5 su bardağı süt eklenip devamlı karıştırılarak pişirilir. Muhallebinin topaklanmaması gerekmektedir. Bunun için devamlı kısık ateşte karıştırılmalıdır. Muhallebi kaynayıp göz göz olunca ocaktan alınır. Büyük bir borcam tepsinin tabanına bolca Hindistan cevizi serpilir. Hindistan cevizinin üzerine hazırlanan muhallebi dökülerek yayılması sağlanır. 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletildikten sonra buzdolabına alınarak iyice soğutulur. Soğuyan muhallebi buzdolabından alınarak üzerine tekrar Hindistan cevizi serpilir. Muhallebi ince şeritler şeklinde uzunlamasına kesilir. Şeritler rulo şeklinde sarılarak ceviz içine batırılır. Saray lokumu servis için hazır.

Afiyet olsun.

Hintpare Tatlısı

Hintpare Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 tane yumurta (1 tanesinin sarısı tatlının üzeri için)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2,5 su bardağı un
  • Oda sıcaklığında bekletilmiş 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti için
  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Hintpare Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ufak bir tencereye toz şeker ve su ilave edilerek ilk olarak tatlının şerbeti kaynatılır. Şerbet 10 dakika kaynadıktan sonra limon suyu eklenir ve 10 dakika kadar daha kaynatılır. Kaynayan şerbet ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

Hamuru için, çukur bir kabın içine oda sıcaklığında erimiş tereyağı, yumurta, sıvıyağ, pudra şekeri, Hindistan cevizi ve karbonat eklenerek iyice karıştırılır. Karışan malzemelere yavaş yavaş un ilave edilerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur 15 dakika kadar dinlendirildikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Her bir parçaya avuç içinde oval şekil verilir. Fırın kabına yağlı kâğıt serilerek şekil verilen hamurlar sıralanır. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırın önceden 180 dereceye ayarlanarak ısıtılarak fırın kabı ısınmış fırına verilir. Üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir.

Pişen hamurlar fırından alınır ve ilk sıcaklığını attıktan sonra soğuk şerbet kepçe yardımı ile dökülür. Tatlılar şerbetin içinde 45 dakika kadar bekletilir. Şerbetini iyice çeken tatlılar servis tabağına alınır ve üzerleri Hindistan cevizi ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.
18.01.2024 22:46:34
Hindistan Cevizli Tatlılar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hindistan Cevizli Tatlılar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Hindistan Cevizli Tatlılar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024