Haşhaşlı Revani Tatlısı

Haşhaşlı revani tatlısı, yapımında püf noktalarına uyduğunuz takdirde harika lezzetli ve tam kıvamında bir tatlı yapmış olursunuz. Bu tatlının revaninin içine irmik katılan bir tatlı olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bu tatlının keki aynı normal kek gibi pişiriliyor. Bu yüzden normal kek yapmayı biliyorsanız revani yapmaktan korkmayın. Kek yapıyor gibi hamurumuzu hazırlayıp pişiriyor sonra da haşhaşlı revani tatlısının şerbetini üzerine döküyoruz.
Yani tek fark şerbetin dökülmesidir.

Haşhaşlı Revani Tatlısı Yapmanın Püf Noktası

  • Kullanacağınız malzemeler taze ve oda sıcaklığında olmalı.
  • Yumurta ve şekeri karıştırırken iyi karıştırmalısınız.
  • Önce sıvı malzemeler ardından da kuru malzemeler katılmalı.
  • Kekin sıcak ve şerbetin soğuk olması gerekir.
  • Fırından çıkan revani kekini hemen dilimlemeyin. Biraz kendini toplaması ve sıcaklığını atması için biraz beklettikten sonra Soğuk şerbeti üzerinde tamamen döktükten sonra dilimleyin.

Haşhaşlı Revani Tatlısının Malzemeleri

  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Bir su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Bir çay bardağı mavi haşhaş
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağından az süt

Şerbeti için

  • İki su bardağı su
  • İki su bardağı toz şeker
  • 5 damla limon
Üzeri için
  • Bir paket krem şanti
  • İki çay bardağı süt
  • İsteğe göre kiraz şekerlemesi veya file badem
Haşhaşlı Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak haşhaşlı revani tatlısının şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatalım.
Şekerli su kaynadıktan sonra altını kısalım ve kaynamasını bekleyip limon suyunu ilave ettikten sonra altını kapatıp ocaktan alalım ve soğuması için serin bir yerde bekletelim.

Hamur için ilk olarak yumurta ve toz şekeri mikserle önce yüksek devirde bir miktar çırptıktan sonra devrini düşürüp bir süre daha çırparak yumurtanın iyice beyazlaştığını görene kadar devam edelim. Ardından süt, tereyağı ve irmiği karıştırarak bir süre daha karıştıralım. En son olarak da haşhaş, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Revani hamurumuz hazır olduktan sonra kare şeklindeki borcama koyalım.

Fırına haşhaşlı revani tatlısının kekini koymadan önce fırının derecesini 180'e getirerek ısısının hazır olmasını bekleyelim. Sonra borcamı fırına verebilirsiniz. Ortalama revani tatlısını 20-25 dakika kadar pişin. Fakat bu süre içerisinde fırının kapağını asla açmayın. Erken açtığınız taktirde kabarmış olan kekiniz birden sönecektir. Bu nedenle ilk 20 dakika fırının kapağının açılmaması oldukça önemlidir. Pişen haşhaşlı revani tatlısını fırından çıkarın ve birkaç dakika bekledikten sonra dilimlemeye başlayabilirsiniz. Ardından tamamen soğuyan şerbeti revani tatlınızın üzerine gezdirin. Revani tatlınız soğuduktan sonra kremşantiyi süt ile çırpın ve krema sıkma torbası ile revaninizin üzerini süsleyin ve servis yapın.
21.01.2024 22:08:03
Haşhaşlı Revani Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Haşhaşlı Revani Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Haşhaşlı Revani Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024