Hafif Tatlılar

Hafif tatlılar, Tatlı krizine girdiğimiz dönemlerde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz tariflerdir. Özellikle aniden gelen konuklar için de hafif tatlı tariflerinden birini veya birkaçını hazırlayıp sevdiklerinize tatlı ikramlar sunabilirsiniz. Hafif tatlı tarifleri kilo sorunu yaşayan kişiler içinde kaçınılmaz olacaktır.

Sakızlı Muhallebi Tarifi Malzemeleri

  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 3 parça damla sakızı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır?


Sakızlı muhallebi için derin ve dibi tutmayan bir teflon tencere alalım ve içerisine sütü boca edelim.
Üzerine de toz şekeri ve unu ilave edip karıştıralım. Tencereyi ocağın üzerine alalım ve içerisine kalan diğer malzemeleri ilave edip kısık ateşin üzerinde karıştırarak pişirelim. Sakızlı muhallebi istenilen kıvama geldiğinde ocağın altını kapatalım ve tatlımızı borcamın üzerine dökelim. Arzu ederseniz eğer tatlıyı servis kuplarına veya küçük kaselere paylaştırıp soğumaya bırakabilirsiniz. Servis kaselerine aldığımız tatlıyı buzdolabına soğumaya bırakalım. Tatlı soğuduktan sonra servis yapılabilir hale gelmiştir.

Afiyet olsun.

Limon Pelteli Muhallebi Malzemeleri

  • Yarım litre limonata
  • 1 fincan mısır nişastası
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 3,5 su bardağı süt
Limon Pelteli Muhallebi Nasıl Yapılır?

Limon pelteli muhallebinin ilk olarak peltesini hazırlamaya geçelim ve limonatayı bir pişirme kabına alalım.
Üzerine de mısır nişastasını ilave edip karıştıralım. Ocağın altını kısık ateşte açalım limonata ile nişastayı pelte kıvamına gelene dek pişirelim. Ayrı bir tencerenin içerisine sütü koyalım. Sütün üzerine de vanilyalı pudingi ilave edip sürekli karıştırarak pişirelim. Puding piştikten sonra ocağın altını kapatalım.

Servis kuplarının iç kısmını suyla ıslatalım ve kupların içerisine birer kepçe ölçüsünde hazırladığımız pelteden koyalım. Peltenin üzeri kabuk tutunca da vanilyalı pudingden ilave edip kupları bir tepsinin içerisine alalım. Arzu ederseniz pudingle peltenin arasına birer tane bisküvi veya çikolata parçacıkları ilave edebilirsiniz. Bütün işlem bittikten sonra tatlıyı soğuması için buzdolabına kaldıralım, sonra kupların içerisine ters çevirerek servis tabaklarına çıkartalım. Şekli bozulmadan çıkarttığımız tatlıları sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Çilekli Yalancı Tavuk Göğsü Malzemeleri
  • 2 çay bardağı dolusu un
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 15 tane çilek
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt
Çilekli Yalancı Tavukgöğsü Nasıl Yapılır?

Dibi tutmayan bir tencere alalım ve içerisine tereyağını ilave edip hafif şekilde kavuralım. Unun kokusu çıkınca içerisine toz şekeri ve sütü koyarak, çırpıcı ile karıştıralım. Unun kıvamı açıldığında tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi istenilen kıvamına geldiğinde tel çırpıcıyla karıştırmayı bırakalım ve mikserle tatlıyı 10 dakika kadar çırpalım. Kıvama gelen çilekli yalancı tavukgöğsünü ıslatılmış olan bir kare borcamın üzerine döküp yayalım. Tatlının üzeri soğuduktan sonra çilek dilimleri yerleştirelim ve buzdolabına kaldıralım. Tatlıyı bir gece buzdolabında bekletelim ve ertesi gün istenilen vakitte dilimleyip sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Suphangle Tarifi Malzemeleri
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 50 gr bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
Suphangele Tarifi Nasıl Yapılır?

Suphangeleyi hazırlamak için bir pişirme kabının içerisine süt, kakao, un ve de nişasta ilavesi yapıp karıştıralım. Tencereyi ocağın üzerine alalım ve orta harlı ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi kıvamına gelen tatlının içerisine çikolata ile tereyağını ilave edip, karıştırmaya devam edelim. Bir taşım kaynayan tatlıyı kuplara veya kaselerin içerisine paylaştırıp tezgâhın üzerinde bir müddet bekletelim. Tatlıların ilk sıcaklıkları çıkınca buzdolabına kaldıralım. Üzeri kabuk tutan tatlımızı buzdolabından alıp üzerine Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığı serpiştirip sunum yapalım. Arzu ederseniz tatlı kaselerin en alt kısımlarına kek parçacıkları veya bisküvi kırıntıları serpiştirip üzerine de tatlıdan ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 11:55:26
Hafif Tatlılar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hafif Tatlılar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Hafif Tatlılar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024