Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif tatlı tarifleri, çabuk yapılan ve hafif tatlı tarifleri arıyorsanız verdiğimiz tariflere göz atabilirsiniz. Akşam yemeklerinden sonra ailecek tüketilebilecek ya da misafirlerinize ikram edebileceğiniz birbirinden güzel ve hafif tarifler ile ziyafet şöleni yaşayabilir ve tatlı krizlerinizi bastırabilirsiniz. Büyük küçük herkesten tam not alacak tarifler favorileriniz arasına girmeye aday olacak.

Afyon Sarması


Afyon Sarması İçin Gerekli Malzemeleri

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket margarin
  • Hindistan cevizi
  • Damla sakızı
  • 1 paket kaymak
  • Toz Antep fıstığı

Afyon Sarması Nasıl Yapılır?


Uygun bir tencerenin içine unu koyun. Kısık ocakta, bir tahta kaşık yardımı ile unun sararmasına izin vermeden biraz kavurun. Un kavrulunca süt, toz şeker, yarım paket margarin ve damla sakızını ekleyin. Devamlı karıştırarak topaklanmadan muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp, 5 dakika kadar mikser ile çırpın. Borcam tepsinin tabanını Hindistan cevizi ile kaplayın. Hindistan cevizinin üzerine pişirdiğiniz muhallebiden incecik dökün. Kaymağı bir miktar süt ile açın. Muhallebinin üzerine kaymağı yayın. Kaymağın üzerine geri kalan muhallebiyi dökün. Tatlıyı buzdolabına alarak 1 gün boyunca bekletin. Ertesi gün tatlıyı 2 parmak kalınlığında şerit şeklinde kesip, rulo olacak şekilde katlayın.
Üzerine toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Limon Pelteli Puding

Limon Pelteli Puding İçin Gerekli Malzemeleri
  • Yarım litre limonata ya da tercihe göre başka meyve suyu
  • 1 kahve fincanı mısır nişastası
  • 1 tane vanilyalı puding
  • 3,5 su bardağı süt
Arası ve Üzeri için
  • Bisküvi kırıntısı
  • Damla çikolata
Limon Pelteli Puding Nasıl Yapılır?

Uygun bir tencereye limonata ve mısır nişastasını ekleyerek koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Başka bir tencerede vanilyalı pudingi pişirin. Kullanacağınız kup ya da bardakları ıslatın. Kuplara ilk olarak vanilyalı pudingi yarısına gelecek şekilde boşaltın. Pudingin üzerine bisküvi kırıntısı ve damla çikolata yerleştirin. En üst kısma limonatalı muhallebiyi dökün. Tatlıyı bir gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün kuplardan ters çevirerek servis tabağına çıkartın. Limonatalı pelteli puding servis için hazır.

Afiyet olsun.

İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 5 su bardağı süt
  • 10 çorba kaşığı toz şeker
  • 9 çorba kaşığı irmik
  • 1 tane vanilya
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı kakao
İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Sütü tencereye alarak, üzerine irmik ve toz şekeri ekleyin. Orta hararetli ocakta devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı ocaktan aldıktan sonra üzerine margarin ve vanilyayı ekleyerek mikser ile 3-4 dakika daha çırpın. Kullanacağınız kupları ıslatın. Kupların yarısına kadar hazırladığınız muhallebiden dökün. Arta kalan muhallebiye kakaoyu ekleyerek yine mikser ile birkaç dakika çırpın. Kuplardaki sade muhallebinin üzerine kakaolu muhallebiden dökün. Tatlıyı bir gece buzdolabında dinlendirin. Arzuya göre servis anında tatlıyı kuplardan ters çevirerek servis tabağına çıkarabilirsiniz. Oldukça hafif bir tada sahip olan irmik tatlısı servis için hazır.

Afiyet olsun.

Muhallebili Havuç Tatlısı

Muhallebili Havuç Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 kilo havuç
  • 1 paket pötibör bisküvi
  • 1 su bardağı + 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1,5 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
  • Hindistan cevizi
  • 1 tane vanilya
Muhallebili Havuç Tatlısı Nasıl Yapılır?

Havuçları iyice yıkadıktan sonra rendeden geçirin. Uygun bir tencereye alarak üzerine 1 toz şeker ilave edin. Havuçlar bıraktığı suyu tekrar çekinceye kadar pişirin. Pişen havucun içine pötibör bisküviyi ufalayarak ekleyin. Üzerine fındık ve cevizi ilave edip karıştırın. Dikdörtgen borcam tepsinin tabanını ıslatın. Tepsinin tabanını Hindistan cevizi ile kaplayın.

Tatlının muhallebisi için, Süt, nişasta ve unu ufak bir tencereye alın. Muhallebi göz göz olana kadar devamlı orta hararetli ocakta karıştırın. Kıvam alan muhallebiyi ocaktan alarak içine vanilyayı ekleyip 4-5 dakika kadar mikser ile çırpın. Muhallebi ilk sıcaklığını attıktan sonra havuçların üzerine dökün. Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
19.01.2024 07:44:05
Hafif Tatlı Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hafif Tatlı Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Hafif Tatlı Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024