Gelin Bohçası Tatlısı

Gelin bohçası tatlısı, isterseniz bayramda, isterseniz canınız tatlı yemek istediğinizde hemen hazırlayarak tüketebileceğiniz oldukça lezzetli bir tatlıdır. Bu tatlımızda bir çeşit baklava türüdür. Hem de oldukça pratik yapımı, güzel görünümüyle gönülleri fethedecektir. Tatlıyı hazırlarken fazla zorlanmayacaksınız. Sanki iri mantı yapar gibi kolay bir şekilde hazırlanıyor.
Şimdi gelin bohçası tatlısını birlikte kısa sürede hazırlayacağız. Haydi, hep birlikte başlayalım.

Gelin bohçası tatlısı için gerekli malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak kadar eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı fazla sulu olmayan yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 su bardağı silme un
  • Yarım paket kabartma tozu

Şerbet malzemeleri

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
  • Bir fiske tuz

Üzeri için malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • İri ceviz parçaları (İçine koyulacak)
  • Nişasta (Açmak için kullanılacak)
Gelin bohçası tatlısı nasıl yapılır?

Hamuru yoğuracağınız uygun bir kabın içine yumurtaları ve yoğurdu koyarak karıştırın. İçine sıvı yağı ilave ederek karıştırmaya devam edin. Daha sonra sirke ve kabartma tozunu içine koyun. Unu azar azar ilave ederek, tam kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan yaklaşık 36-40 tane beze hazırlayın. Bu bezelere kısa bir süre dinlenmeye bırakın. Bezeleri 8-10 kat olarak üst üste açacağız.
Bunun için her bir bezeyi yaklaşık fincan tabağı kadar açın. Bunların arasına 1 tatlı kaşığı kadar nişasta koyarak, üst üste dizin. Dizdiklerinizi 8-10 kat kadar yapın. Bunları merdane yardımıyla büyütebildiğiniz kadar açmaya başlayın. Dilerseniz büyüdüğünde oklava kullanabilirsiniz. Bu şekilde daha ince olacaktır. Elde ettiğiniz yufkadan aynı mantı yapar gibi ortalama 6 cm'ye kadar kareler kesin. Bu parçaların aralarına iri ceviz parçalarını koyun. Yine mantı yapar gibi parçaları köşelerinden ortada birleştirerek tek tek kapatın. Bunu yaparken açılmaması için elinizle iyice bastırın. Bunları fırın tepsisi içine sık bir şekilde dizin. Hazırlık bittikten sonra üzerlerine yemek kaşığıyla sıvı yağ gezdirin. Yağınız az gelirse, miktarını biraz arttırabilirsiniz. Bu arada fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Fırın tepsisini içine koyarak tatlının pişmesini sağlayın.

Bu arada sizde tatlının şerbetini hazırlamaya başlayın. Malzemeleri tencerenin içine alın. Bunu orta ateşte şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Fırındaki tatlı pembeleşince dışarıya alabilirsiniz. Tatlı soğuduktan sonra, hazırladığınız koyu kıvamdaki şerbetinizi ılık olarak üzerine dökün. Şerbetiyle yaklaşık 2 saat kadar dinlenen gelin bohçası tatlısınız servise hazırlayabilirsiniz. Konuklarınızın beğeneceğini tahmin ediyoruz. Ağızda dağılan tatlının çıtır çıtır lezzetiyle severek tüketileceğini ve müdavimi olacağınızı söyleyebiliriz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 11:46:32
Gelin Bohçası Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Gelin Bohçası Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Gelin Bohçası Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024