Gazoz Tatlısı

Gazoz tatlısı, lezzeti ve görünüşü ile baklavayı aratmayacak kadar özel bir tatlıdır. İncecik açılmış hamura mayanın verdiği yumuşak lezzetin damaklarınız da bırakacağı tat sizi çok etkileyecek. Düğünlerde, bayram ikramlarında, akşam yemeklerinden sonra, dilediğiniz herhangi bir zamanda hazırlayabileceğiniz gazoz tatlısını sizde çok beğeneceksiniz.
Kolay gelsin.

Gazoz Tatlısı Hamuru İçin Malzemeleri

  • 1 su bardağı sade gazoz
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tepeleme çay kaşığı yoz şeker
  • Bir fiske tuz
  • Yarım paket margarin
  • Aldığı kadar un

İçi için malzemeler

  • 2 çorba kasesi iri kıyılmış ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 100 gram tereyağı veya margarin

Şerbeti için malzemeler

  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 4.5 damla limon suyu
Gazoz Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımızı yapmaya başlamadan önce bir tencerenin içine su ve şekeri karıştırarak kaynatıyoruz. Şerbetimiz orta ateşte 10 dakika kadar kaynadıktan sonra limon damlalarını ekleyip ocağın altını kapatarak şerbeti soğumaya bırakıyoruz.

Tatlının hamurunu hazırlamak için, karıştırma kabınızın içine bir bardak gazozu boşaltın. Ardından mayayı ilave ederek gazozun içinde mayayı eritin. Daha sonra margarini, yumurtaları ve tuz ile şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Hamur istediğimiz kıvama geldikten sonra, hamuru tezgâhın üzerine alarak 4 eşit parçaya ayırdıktan sonra bezeler elde edelim. Bir beze alarak oklava yardımı ile ince bir şekilde açalım. Küçük bir tavada tereyağını eriterek, açmış olduğumuz bezenin içine sürelim. Üzerine tarçınla karıştırdığımız ceviz içini bol miktarda serpiştirerek, bir kenarından başlayarak fazla sıkı olmayacak şekilde rulo halinde saralım. Rulodan bir parmak kalınlığında parçalar kesip, yağladığımız fırın tepsisine iç kısmı yukarı gelecek şekilde aralarında 2 cm boşluk kalacak şekilde sıralayalım. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayarak tatlının yapma aşamasını tamamlıyoruz. Fırın tepsisinde odanın sıcaklığına göre yarım veya bir saat mayalanmasını sağlayalım. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. Tatlımız fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuyan şerbeti üzerine dökelim. Tatlı tepsinin üzerini daha geniş bir tepsi ile kapatın. Yaklaşık 2 saat sonra istenilen kıvama gelecektir. Tatlı şerbetini çektikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 00:17:23
Gazoz Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Gazoz Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Gazoz Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024