Galeta Unlu Tatlı

Galeta unlu tatlı, özenle hazırladığınız, sofraların finalini, görüntüsü ve lezzetiyle şölene dönüştürebilecek, muhteşem bir tatlı çeşididir. Sütlü ve şerbetli tatlıyı bir arada sunan bu eşsiz tarifi sizlerde kolayca hazırlayarak, herkesin taktirini kazanabilirsiniz. Denenmiştir, herkese tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Galeta Unlu Tatlı Malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı ince kıyılmış ceviz içi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay fincanı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 2.
    5 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Kreması İçin Malzemeleri

  • 5 su bardağı süt
  • 5 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Üzeri için
  • Hindistan cevizi
Galeta unlu tatlı nasıl yapılır?

İlk olarak orta büyüklükte bir tencereye su ve şekeri koyup ve limon suyu damlatıp,10 dakika kadar kaynatarak tatlının şerbetini hazır hale getiriyoruz. Daha hızlı soğuması için balkon gibi daha soğuk bir yere kaldırabilirsiniz.

Tatlının kekini hazırlamak için kek karıştırma kabının içine yumurtaları kırıyoruz. Ardından toz şekeri ekleyip mikser ile kar halini alıncaya kadar 5 dakika çırpıyoruz. Mikseri bir kenara alıp, sıvı yağ, ceviz içi, vanilya ve galeta ununu ilave edip, çırpma teliyle karıştırıyoruz En son kabartma tozunu ekleyip, karıştırdıktan sonra, dibini yağlanıp, unlanmış fırın tepsisine hamurumuzu boşaltıyoruz.
Tepsiyi ileri geri sallayarak hamurun tepsinin her tarafına yayılmasını sağlıyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan 10 dakika sonra hazırladığımız şerbeti kekin üzerine döküp, tepsinin üzerini, şerbetini daha hızlı çekmesi için kapatıyoruz.

Kremasını hazırlamak için, derin bir tencerenin içine 5 su bardağı sütü boşaltıyoruz. Üzerine mısır nişastası ve şekeri ekleyip, çırpma teliyle mısır unları dağılıncaya kadar karıştırıyoruz. Daha sonra tencereyi ocağın üzerine alarak, sürekli karıştırmak suretiyle pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra, 5 dakika kadar kısık ateşte, biraz daha pişiriyoruz.

Hazır hale gelen kremayı, şerbetini iyice çekmiş olan, kekin üzerine yayıyoruz. Üzerine bol miktarda Hindistan cevizi dökerek, birkaç saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
23.01.2024 06:35:56
Galeta Unlu Tatlı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Galeta Unlu Tatlı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Galeta Unlu Tatlı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024