Galeta Tatlısı

Galeta Tatlısı, Yine enfes bir tatlı çeşidi ile karşınızdayız ve son zamanlar da oldukça popüler olan bir tatlı tarifini sizlere sunuyoruz. Özellikle kabul günlerinde sık yapılan galeta tatlısını acil misafirleriniz geldiğinde veya sevdiğiniz konuklarınız için zorlanmadan hazırlayabilirsiniz. Bu tatlı tarifini bir kere denedikten sonra emin olun ki hiç bırakamayacaksınız.

Galeta Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri


Kekini Hazırlamak için

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

Şerbetini Hazırlamak için

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
Muhallebisini Hazırlamak için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti
Galeta Tatlısı Nasıl Yapılır?

Galeta tatlısınız hazırlamaya ilk önce kekle başlayalım ve bunun için yumurtaları bir karıştırma kabına alıp toz şekerle çırpalım. Köpük bir kıvam yumurtaların üzerine sıvıyağ ve kalan diğer keke malzemelerini ekleyip kaşık ile karıştırmaya geçelim. Kaşıkla güzel bir şekilde karıştırdığımız harcımızı yağlanmış fırın kalıbımızın içerisine dökelim. Bu aşamada kare bir borcam bu tarif için ideal oluyor ama eviniz de yuvarlak borcam veya fırında tepsisi varsa onlar da olur.
Kek hamurunun bulunduğu fırın kabımızı fırının içerisine gönderelim ve fırının ayarını 175 dereceye getirip tatlıyı pişmeye bırakalım. Galeta tatlımız yaklaşık 40 dakika içerisinde istenilen kıvama gelecektir.

Tatlı fırında pişerken biz de şerbetini hazırlamaya geçelim. Şerbet için verilen suyu ve toz şekeri bir kabın içerisine alıp karıştıralım. Bu aşamada dikkat edilecek en önemli unsur suyun ılık olmasıdır. Yoksa şekerler suyun içerisinde biraz zor eriyebilir. Şerbeti pişirmediğimiz için sürekli karıştırarak şekeri eritmemiz gerekiyor. Şeker eridikten sonra buzdolabına kaldırıp birkaç dakika kadar bekletelim.

Tatlı pişmiş ise fırından alalım ve üzerine soğuk olan şerbeti bir kaşıkla dökelim. Her tarafını ıslattığımız tatlımızı şerbetini çekmesi için bir müddet bekletelim. Akabinde muhallebiyi hazırlamak için bir pişirme kabı alalım ve içerisine krem şanti hariç diğer muhallebi malzemelerini ilave edip sürekli karıştırarak pişirelim. Göz göz olan muhallebimiz piştikten sonra ocağın üzerinden indirelim ve soğuması için soğuk bir mekâna kaldıralım. Muhallebi soğuktan sonra üzerine bir poşet krem şantiyi boca edip mikserle beş dakika boyunca çırpalım. Hazırladığımız muhallebiyi tatlının üzerine bir ıspatula sürelim ve her tarafına yayalım. Hazır hale gelmiş olan galeta tatlımız buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar dinlendirelim ve dilimleyip sunum yapalım.

Afiyet olsun.
21.01.2024 18:52:30
Galeta Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Galeta Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Galeta Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024