Fırında Kabak Tatlısı

Fırında kabak tatlısı hem fazla ağır olmayan hem de kış aylarında sıkça bulunan kabağın vazgeçilmez tatlısıdır. Kabak tatlısının hem besin değeri oldukça fazladır hem de vücudun birçok organına faydası vardır. Çocuklarınızın yemeklerden sonra yedikleriçeşitleri arasında ilk sırayı vermeniz sağlıklı ve ağır olmayan bir tatlı olması ve bol vitamin bulundurması itibariyle oldukça sağlıklı olacaktır.
Hem vitamin değeri bol hem de lezzetli olan kabak tatlısının yapılışı da kolaydır. Genellikle kış aylarında bol bulunması nedeniyle tercih edilebilecek ve yemeklerin ardına servis edilebilecek kabak tatlısının değişik yapılış yöntemleri vardır. Kimi tencerede şekerlendirerek, kimi de fırında kabak tatlısı yapmayı tercih eder.

Fırında Kabak Tatlısı İçin Malzemeleri

  • 1 kilo kabak
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı su
  • 3 adet karanfil

Fırında Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?


İlk önce kabakları soyarak işe başlıyoruz. Fırında kabak tatlısı yapmanın en zor kısmı kabakları soymaktır. Çünkü kabağın kabuğu çok sert olduğu için soyması da zor olmaktadır. Bu nedenle kabağı n soyulmuş ve hazır halde satılanları almak daha mantıklı olmaktadır. Şayet soyacaksanız ilk önce ikiye sonra dörde ayırıp bir yemek kaşığı ile çekirdeklerini çıkarın. Ardından dört kabak parçasını da üç dilime ayırın ve her parçayı dikkatlice soyun.
Kabakların hepsini soyup bitirdikten sonra bıçakla keserek küçük küpler haline getirin ve iyice yıkayın.

Küpler halinde hazırladığınız kabağı büyük bir tencere içerisine atın ve bir yarım çay bardağı su ve 1.5 su bardağı şekeri ve üç adet karanfil serperek 3-4 saat dinlenmesi için bekletin. Şekeri içerisine çekerse daha tatlı ve güzel bir fırında kabak tatlısı yapmış olacaksınız.

Dinlenmiş kabağı yapışmaz özellikteki fırın tepsisine koyunuz. Şayet yapışmaz özellikli tepsiniz yoksa tepsinin altına yağlı kâğıt da koyabilirsiniz. Yağlı kâğıt koymaktaki amaç kabağın altının yapışıp yanmaması içindir. Kabakları fırın tepsisine dizdikten sonra 20 derecelik fırına koyarak fırının kapağını kapadın. Fırın derecesinin düşük tutulmasındaki neden kabakların haşlanmadan ağır ağır pişmesi içindir. Haşlanan kabak hem şekeri fazla içine çekmez hem de tam lezzetini almaz. Ağır pişen kabak şekeri içerisine alarak kabakla şekerin tadını özdeşleştirecektir. Kabağınızın fırında pişmeye yaklaştığı dönemde fırın kapağını açarak çekilmiş ceviz içini üzerine serpiştirin. Kabağı 5 dakika daha pişirerek cevizleri kavurduktan sonra kabağı fırından çıkarak soğumaya bırakabilirsiniz.

Fırında Kabak Tatlısı İçin Alternatif Yöntemler


Fırında pişirilecek kabak tatlısı için kabaklar şekerde bekletildikten sonra 7-8 dakika kadar tencerede yüksek ateşte hafif sulanana kadar pişirilir ardından fırına sürülebilir. Fırın tepsisine koymadan önce kabakları bir fırın poşetine doldurduktan sonra üzerine yarım çay bardağı su ve 1.5 su bardağı şeker koyup 3-4 saat dinlendirdikten sonra ağzını bağlayın ve fırına sürün. Kabaklar poşet içerisinde hava ile teması kesilmiş olduğundan buharla pişmiş olacak ve hem daha çabuk pişecek hem de buharla pişen kabaklar daha lezzetli olacaktır.

Fırında kabak tatlısını servis ederken kabakların üzerine ince bir kaymak çalarsanız güzel bir tat verecektir.
21.01.2024 02:23:47
Fırında Kabak Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Kabak Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Kabak Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024