Fırında Ayva Tatlısı

Fırında Ayva Tatlısı, özellikle en bol olarak üretildiği kış aylarının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Nar gibi kızarık ve üzeri krem şanti ya da tercihe bağlı olarak süslenen marmelatla birleşince ortaya çıkan bu şahane lezzetin püf noktalarını ve tarifini siz değerli okurlarımız için derledik. Öncelikle ayvaların doğal olarak kızarık bir görünüme sahip olabilmesi için ayva çekirdekleriyle kaynatılması gerektiğini bilmelisiniz.
Bunun dışında bazı pastaneler ve özel restoranlarda daha da kızarık görünüm vermek için gıda boyası ile boyandığı da bir gerçek. Tarifimizi uyarladığınızda Ayvaların kızarık görüntüsü ve lezzetinden vazgeçemeyeceğinize emin olabilirsiniz.

Bu mükemmel lezzetin detaylarından bahsedecek olursak;

Fırında Ayva Tatlısı Malzemeleri (10-12 Kişilik)

  • 4 adet ayva
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet elma
  • Su

Harcı için

  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı iyice dövülmüş ceviz

Üzerini süslemek için

  • Fıstık
  • Kaymak (Ya da tercihe bağlı olarak krem şanti)
Fırında Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ayvaları soymaya başlamadan önce bir kaba su doldurarak kabuklarını soyduğunuz ayvaları su dolu kaba koymanızı tavsiye ederiz. Böylece ayvaların kararmasını önlemiş olursunuz. Çekirdeklerini ayıklayarak kabuklarını soyduğunuz ayvaları su dolu kaba alalım.
Bereketli olan ayvanın kabuklarını da geniş bir tencerenin altına döşeyelim ve ayvaların kesilmiş kısımları üstte kalacak şekilde tencereye yerleştirelim. Yerleştirdiğiniz her bir ayvanın kesik kısımlarına birer ayvaya birer toz şekeri olacak şekilde şekeri ilave edelim. Kızarık bir ayva elde edebilmek için de ayva çekirdeklerini ayvaların üzerine ekleyelim.

Tencerede ayvaların yarısına gelecek şekilde su ilave edelim ve orta ateşte kaynamaya bırakalım. Bir taşım kaynayınca ocağın altını kısalım ve ayvalar reçel kıvamına gelene denk pişirelim. Ayva tatlısını fırında iyice pişirme aşaması içinse tencerenin dibinde kalan suyu tepsiye ekleyerek ayvaları tepsiye dizelim.

Oldukça vitamin deposu olan fırında ayva tatlısı harcını hazırlamak içinse yine kararmaması için kabuklarını soyup kapta beklettiğiniz elmaları rendeleyelim. Üzerine şeker ilave ederek elmalar suyunu iyice salana kadar bir süre pişirelim. Karışıma tarçın ceviz ve kuş üzümünü de ekleyerek bir müddet karışımı harman ettikten sonra ocaktan alalım. Daha önceden tepsiye dizdiğiniz ayvaların göbeklerine elma harcını ekleyelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede ayvalar üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirelim. İyice soğuduktan sonra servis tabağına alarak ister kaymak ile ister krem şanti ile süsleyerek ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 05:53:24
Fırında Ayva Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Ayva Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Ayva Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024