Ev Tatlıları

Ev Tatlıları, genellikle evde herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği oldukça kolay olmasının yanı sıra da mükemmel lezzette olan değişik ev tatlılarını sizlerde evlerinizde deneyerek sevdikleriniz ve kendiniz için mükemmel tatlı şölenleri hazırlayabilirsiniz.

Kalbura Bastı Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

>
  • 1 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3, 3,5 su bardağı kadar elenmiş un
  • Şerbeti için
    • 4,5 su bardağı toz şeker
    • 5 su bardağı kadar su
    • 1 dilim limon suyu

    Üzeri için

    • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
    • 1,5 tatlı kaşığı toz tarçın
    Kalbura Bastı Tatlısı Nasıl Yapılır?

    Kalbura bastı tatlımızın hazırlığına ilk olarak şerbeti kaynatarak başlayalım. Uygun bir tencereye 4,5 su bardağı toz şeker ve suyu ilave edip karıştırarak tencereyi ocağa koyalım ve şerbet kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 10- 15 dakika kadar şerbet kıvam alıncaya kadar kaynatalım. Ardından şerbeti ocaktan almadan birkaç dakika kadar önce üzerine limon suyu ilave edip, ocaktan alarak şerbeti soğumaya bırakalım.

    Tatlımızın hamurunu hazırlamak için yoğurma kabımıza hamur için verilen un hariç tüm malzemeyi ilave edip iyice karıştırarak üzerine unu azar azar ekleyip yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edip hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak 15-20 dakika kadar dinlendirelim.
    Ardından dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak avuç içimizde yuvarladıktan sonra rendenin iri gözüne bastırarak açalım. Açılan hamurun içine yeteri kadar ceviz içi koyarak düzgün bir şekilde saralım ve yağlanmış fırın tepsisine hamurları belli aralıklarda dizelim.

    Daha sonra tüm hamurlar aynı şekilde hazırlanarak tamamlandıktan sonra tepsiyi 190 derecede ısıtılmış fırına vererek pembeleşinceye kadar pişirerek fırından çıkartalım. Kalbura bastı tatlımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek döküp tatlıların şerbetini çekmesi için 1-2 saat kadar beklettikten sonra üzerine toz tarçın ve dövülmüş ceviz içi serpiştirerek sunuma hazır hale getirelim.

    Afiyet olsun.

    Mafis Tatlısı

    Mafis Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı nişasta
    • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
    • 1 adet yumurta
    • 1 fiske tuz
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket şekerli vanilin
    • Yeteri kadar un
    • Yeteri kadar kaymak
    Şerbeti için
    • 3 su bardağı toz şeker
    • 2,5 su bardağı su
    • 1 dilim limon suyu
    Mafis Tatlısı Nasıl Yapılır?

    Mafis tatlısı hazırlığımıza öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayarak başlayalım. Şerbet kaynatmak için uygun olan bir tencereye toz şekeri ve suyu ekledikten sonra karıştırarak ocağa koyalım ve şerbet kaynayana kadar harlı ateşte tutup, ocağın altını kısarak 15 dakika kadar kaynatalım. Ardından kıvam alan şerbetin üzerine limon suyunu koyarak, 4-5 dakika kadar daha kaynatarak şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

    Tatlımızın hamuru için yoğurma kabımıza hamur için gerekli olan tüm malzemeyi ilave ederek karıştıralım ve üzerine elenmiş unu azar azar ekleyip yoğurarak ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurarak üzerine nemli temiz bir bez kapatarak 20-25 dakika kadar hamurun dinlenmesini sağlayalım. Ardından ceviz iriliğinde parçalar kopartarak elimizle yuvarlayarak hamurun tam ortasına parmağımızla bastırarak çukurlaştıralım. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayalım.

    Hazırlanan hamurları kızartmak için çukur bir tavaya sıvı yağ ekleyerek ocağa koyarak yağı kızdıralım. Kızın yağın içine hazırladığımız hamurları atarak pembeleşinceye kadar kızarttıktan sonra tavadan alarak soğuk şerbetin içine atalım. Mafis tatlılarımız şerbetini çektikten sonra servis tabaklarına alalım ve çukur kısımlarına kaymak yerleştirdikten sonra servis yapalım.

    Afiyet olsun.

    21.01.2024 08:14:48
    Ev Tatlıları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

    Sayfayı Düzenle

    Ev Tatlıları Yorumları

    Kırmızı sayıyı girin

    0 Yorum Yapılmış "Ev Tatlıları"
    Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

    İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

    İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
    Devamını Oku

    Kerane Tatlısı

    Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
    Devamını Oku

    Kolay Tatlı Tarifleri

    Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
    Devamını Oku

    Billuriye Tatlısı

    Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
    Devamını Oku

    Şam Tatlısı

    Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
    Devamını Oku

    Halep Tatlısı

    Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
    Devamını Oku

    Yunan Tatlısı

    Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
    Devamını Oku

    Eti Puf Tatlısı

    Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
    Devamını Oku

    Bağdat Tatlısı

    Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
    Devamını Oku

    Pekmezli Tatlılar

    Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
    Devamını Oku

    Pudingli Tatlılar

    Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
    Devamını Oku

    Funika Tatlısı

    Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
    Devamını Oku

    Tatlı Tarifleri

    Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
    Devamını Oku

    Atom Tatlısı

    Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
    Devamını Oku

    Lök Tatlısı

    Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
    Devamını Oku

    Bisküvili Sütlü Tatlılar

    Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
    Devamını Oku

    Kerhane Tatlısı

    Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
    Devamını Oku

    Trileçe Tatlısı

    Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
    Devamını Oku

    Padişah Tatlısı

    Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
    Devamını Oku

    Kerebiç Tatlısı

    Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
    Devamını Oku

     

    Popüler İçerik
    İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
    Kerane Tatlısı
    Kolay Tatlı Tarifleri
    Billuriye Tatlısı
    Şam Tatlısı
    Son Forum Konuları
    Yardım Sayfaları
    Gizlilik Politikası  
    Çerez (Cookie) Politikası
    Güvenlik Politikası
    Bizimle İletişime Geçin
    Forumlar
    Site Haritası
    Feed
    Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
    Ocak - 2024