Elma Tatlısı

Elma tatlısı hem kolay yapımıyla hem de oldukça hafif bir meyve tatlısı olarak her zaman hazırlanabilir. Elma genellikle kış aylarının meyvesi olsa da artık yazın bile bulabiliyoruz. Şerbetli ve hamurlu tatlılara gerek kalmadan, sağlıklı bir şekilde tatlı yiyebilirsiniz. Elma tatlısını herkese öneriyoruz. Meyvelerden hazırlanan tatlıların verdiği lezzet, şerbetli tatlılarda yok.
Akşamları bile yeseniz, mideniz oldukça hafif bir şekilde bunu sindirecektir. Sadece elmaları pişirirken, fazla kaynatmamaya çalışın. Tatlınızı erimiş bir şekilde yemek zorunda kalmayın. Dilerseniz bu lezzetli tatlıyı birlikte hazırlayalım, konuklarımızın gelmesine az kaldı.

Elma tatlısı için gerekli malzemeler

  • 6 adet elma
  • 2 yemek kaşığı doğal kırmızı boya (Bunun yerine pancar suyu, vişne suyu, kuşburnu ve böğürtlen gibi bitki çaylarından da yararlanabilirsiniz.)
  • Yeteri kadar su
  • 1 adet çubuk tarçın

İç malzemeleri

  • 4 yemek kaşığı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Sos malzemeleri

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı vanilya
Elma tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle elmaları soyarak, bunların dip kısımlarını delmeden orta kısımlarını oymalısınız. Bunları bir tencerenin içine yerleştirin. Daha sonra elmaların yarısını geçmeyecek kadar su ilave edin.
Toz şekeri elmaların aralarına dökün. Tatlınızın tadının daha tatlı olmasını isterseniz, şekerin miktarını biraz daha arttırabilirsiniz. Ancak hafif tatlı yemek isterseniz, verdiğimiz ölçü yeterli gelecektir. Şeker hastaları için, tatlının tatlandırıcıyla yapılması da mümkün olur. Şimdi tencerenin içine pancardan elde edilmiş gıda boyasını koyun. İsterseniz dediğimiz gibi 1 çay bardağı pancar suyu, vişne suyu ya da bitki çaylarından ilave edebilirsiniz. Arzu edenler elma tatlısını renksiz de yapabilir. Bu konuda tercih sizin. İçine çubuk tarçını da atabilirsiniz.

Şimdi ocağın altını açarak, malzemelerin kaynamasını sağlayın. Kaynadıktan sonra, ateşin altını kısabilirsiniz. Bu arada malzemenin pişmesini sürekli kontrol edin. Çünkü elmalar çok kolay şekilde pişiyor. Kontrol sırasında kepçeyle suyundan alarak, elmaların üzerine gezdirin. Bu şekilde elmaların renkleri daha güzel kızarır. Elmaların pişmesinden sonra, bunları servis tabağının içine alın. Verdiğimiz iç malzemelerin hepsini karıştırın. Bunu elmaların her birine doldurun. Bu malzemeyi elmaların içine koyunca, isterseniz suyundan bir yemek kaşığı her elmanın içine koyun. Şimdi sos malzemelerini bir tencerede karıştırarak, pişirin. Bunu sıcak olarak elmaların üstüne gezdirin. En son olarak elmaların üstüne krem şanti hazırlayıp ya da kaymak koymalısınız. Sunumunuzda dilerseniz elmaların üzerine bir yaprak taze nane koyabilirsiniz. Elma tatlınızı artık sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 11:48:04
Elma Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Elma Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Elma Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024