Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamur parçalarını da tepsiye dizerek üzerlerine biraz ceviz serpip fırında pişirebilirsiniz. Çıkarınca şerbetleyip değerlendirmiş olursunuz.
Bu tatlıyı zamanınız kısıtlı bile olsa, hemen hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz tatlımızın yapımına başlayalım.

Dilber dudağı tatlısı için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı silme tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke ya da limon suyu
  • 4,5 su bardağı elenmiş un
  • Ceviz içi (İçine koymak için)

Şerbet malzemeleri

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • Çeyrek limon suyu

Dilber dudağı tatlısı nasıl yapılır?


Hamur için kullanılacak malzemelerin önce sıvı olanları uygun bir kabın içinde birlikte karıştırın. Bunlara kabartma tozunu, tuzu ve unu ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Daha sonra hamuru eşit 24 parçaya ayırın. Bunları yuvarlayarak bir tepsinin içine dizin. Üzerini bir bezle örterek, yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin.

Dinlenen bezelerin 12 tanesinin her birini tabak kadar açarak, aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirin.
Diğer 12 bezeye de aynı işlemi yapın. Bu hamurları açarken, katların birbirinden ayrılmaması için, önce elinizle üzerine hafif bastırarak büyütmeye çalışın. Daha sonra hamurları merdaneyle açarak, yaklaşık orta boy bir tepsi büyüklüğüne getirin. Hamurun kalınlığı yaklaşık 4-5 mm kadar olsun. Bu hamurdan ince ağızlı su bardağı yardımıyla ya da bir kalıpla yuvarlak parçalar çıkarın. Bu yuvarlak hamurların içine ceviz koyarak, ağzını fazla bastırmadan kapatın. Bunları fırın tepsisine dizin. Bu arada fırınınızı 200 dereceye açıp ısıtın. Hamurların hepsini yaptıktan sonra, üzerlerine bol miktarda yağ sürerek, ısınmış fırına koyun. Üzerleri nar gibi kızardığında, fırından çıkararak soğumaya bırakın.

Bu arada şerbeti hazırlamak için tencerenin içine toz şekeri, suyu ve limon suyunu koyun. Bunu ocağın üzerinde orta kıvama gelinceye kadar kaynatın. Soğuyan tatlıların üzerine şerbeti ılık olarak dökün. Dilber dudağı tatlısını 1-2 saat dinlendirdikten sonra, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 14:35:56
Dilber Dudağı Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Dilber Dudağı Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Dilber Dudağı Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024