- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- Birkaç damla limon suyu
Deniz Kestanesi Tatlısı Nasıl Yapılır?
Şerbetli tatlılarda mutlaka şerbeti önceden hazırlayarak soğumaya bırakmalısınız. Bunun içinde su ve şekeri derin bir tencereye alarak kaynatalım. Kaynamasına yakın birkaç damla limon suyu dökerek bir müddet daha kaynatalım ve soğuması için ocağı kapatarak bir kenara alalım.
Oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta ve margarini bir karıştırma kabına alarak mikser yardımıyla yoğun bir krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
Bu karışıma kakao, un, irmik, vanilya, kırık cevizleri ve en son kabartma tozunu ekleyerek karışım tamamen harmanlanana kadar karıştırma devam edelim. Ardından kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmek için usulünce yoğuralım. Elde edilen hamurdan küçük toplar halinde parçalar kopararak elimizde yuvarlayarak üzerlerini bastıralım. Bir tabağa aldığımız mavi haşhaşa hamur toplarını bulayarak yağlı kâğıt serdiğimiz ya da her yerini yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirelim. Tamamen pişen hamurlarımızı fırından çıkararak önceden hazırladığımız şerbeti üzerlerine dökelim ve her yerini alt üst ederek tatlının şerbeti iyice çekmesini sağlayalım.
Yaklaşık 2-3 saat kadar tatlımızı dinlendirerek servis etmeniz, şerbetin iyice emilmesini sağlayacaktır. Kolayca hazırlanan bu tatlıyı mutlaka siz de denemelisiniz.
Afiyet Olsun.