Değişik Tatlı Tarifleri

Değişik tatlı tarifleri, tatlı şerbetli ya da sütlü olsun Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Birbirinden güzel ve değişik tatlı tarifleri arıyorsanız yazımızın devamında hoşunuza gidecek tariflere ulaşabilirsiniz. Birbirinden basit ve az malzeme kullanarak değişik tatlılar yapmaya ne dersiniz?

Değişik Tatlı Tarifleri


Ekmek Tatlısı


Ekmek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • Yarım limon
  • Sıvıyağ
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket tost ekmeği
  • Kaymak
  • Fındık ya da ceviz
Ekmek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ekmek tatlısına toz şeker ve suyu uygun bir tencerenin içine alarak başlayın.
Tencereyi ocağa alıp kısık ocakta kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başlayınca içine yarım limon suyu ilave edin. Birkaç dakika kadar daha kaynatarak şerbeti soğumaya bırakın. Çukur bir kabın içinde yumurta ve sütü homojen bir şekilde karıştırın. Tost ekmeklerini karışıma batırın. Tavaya sıvıyağı ekleyerek kızdırın ve süte bulandığınız ekmekleri kızgın yağda kızartın. Kızaran ekmekleri soğuyan şerbete batırarak bir iki dakika bekletin. Ekmekleri servis tabağına sıralayın. Servis tabağına sıraladığınız ekmeklerin üzerine kaymak, ceviz ve fındık yerleştirerek servis yapın.

Afiyet olsun.

İncir Tatlısı

İncir Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım kilo kuru incir
  • Dövülmüş ceviz içi
  • 1,5 çay bardağı su
İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

İncirleri ılık suyun içine alarak 30 dakika kadar bekletin.
Ilık suda yumuşayan incirlerin sap kısmını bıçak ile keserek içlerini ceviz içi ile doldurun. Tüm incirleri doldurarak ağzı kapalı bir tavaya sıralayın. Cevizli incirlerin üzerine toz şeker serpiştirin. Üzerlerine 1,5 çay bardağı su ilave edin. Ocağı en kısık ayara alarak tavayı ocağa koyun. Şeker koyulaşıp, incirler yumuşak bir kıvam alıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Karamel Soslu Kup

Karamel Soslu Kup İçin Gerekli Malzemeleri
  • 2 su bardağından 2 parmak fazla süt
  • 1 tane yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
Karamel Sos için
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 2,5 çorba kaşığı süt kreması
Karamelli Kup Nasıl Yapılır?

Çukur bir tencereye süt, yumurta, şeker ve unu ekleyerek iyice çırpın. Çırptığınız malzemeleri ocağa alarak devamlı karıştırın. Koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatın.

Karameli hazırlamak için yayvan bir tavaya toz şekeri koyun. Tavayı kısık ocağa alarak erimesini sağlayın. Toz şeker iyice eridikten sonra üzerine tereyağı ve kremayı ekleyin. Malzemeleri karıştırarak 1-2 dakika daha ocakta bekletin.

İlk önce hazırladığınız muhallebiyi kuplara dökün. Üzerlerine hazırladığınız karamel sostan 2 yemek kaşığı paylaştırın. Kupları 1 gün dolapta bekleterek servis yapın.

Afiyet olsun.

Kalbura Bastı

Kalbura Bastı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 kahve kaşığı sirke
  • 1 tane vanilya
  • 1 tane kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • İri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için
  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için
  • Yeşil toz fıstık
Kalbura Bastı Nasıl Yapılır?

Şerbeti hazırlamak için uygun bir tencerenin içine 3,5 su bardağı su ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Karışımı ocağa alarak 20 dakika kadar kaynatın. Ocağın altını kapatmadan 10 dakika önce limon suyunu ilave edin.

Hamuru için, çukur bir kabın içine oda sıcaklığında erimiş tereyağını, sıvıyağı, sirke, yoğurdu ve yumurtayı ekleyerek homojen bir şekilde karıştırın. Malzemeler iyice karıştıktan sonra vanilya, kabartma tozu, irmik ve unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız hamuru 20 dakika kadar dinlendirin.

Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Kopardığınız parçaları rendenin iri tarafına iyice bastırarak avuç içi büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurların ortasına çekilmiş ceviz yerleştirin ve iki ucundan birleştirin. Rendeden hamurları yavaşça çıkartın. Hamurların birleşme yerleri altta kalacak şekilde tepsiye sıralayın. Fırınınızı önceden 190 derecede ısıtın. Hazırladığınız hamurları fırına vererek üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Pişen hamurların üzerine soğuyan şerbetten eşit şekilde dökün. Tatlıyı 1-2 saat şerbette beklettikten sonra üzerlerine toz fıstık serpiştirerek servis yapın.

Afiyet olsun.
18.01.2024 23:54:49
Değişik Tatlı Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Değişik Tatlı Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Değişik Tatlı Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024