Çilekli İrmik Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemeklerinizden sonra tatlı olarak servis edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde dahi, konuklarınıza çayın yanında ikram edebilirsiniz. Kolay gelsin.
Çilekli İrmik Tatlısı Malzemeleri- 5 su bardağı su
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin Malzemeleri- Yarım kilo çilek
- 5 çorba kaşığı toz şeker
- 2 tepeleme çorba kaşığı buğday nişastası
Çilekli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
Derin bir tencerenin içine sütümüzü boşaltıyoruz.
Üzerine irmiği, şekeri ve vanilyayı koyup, çırpma teli ile şekerler eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Daha sonra süt kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan üç dakika sonra tencereyi ocaktan alıp, dibini sudan geçirdiğimiz, bor cam bir tepsiye boşaltıp soğumaya bırakıyoruz.
Çilekli kremayı hazırlamak için, öncelikle çilekleri ayıklayıp yıkıyoruz. Daha sonra küçük bir tencerede kapağı kapalı vaziyette, beş dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Daha sonra şekeri ilave ediyoruz. Nişastayı bir çay bardağı su ile karıştırıp, çileklerin üzerine boşaltıyoruz. Çırpma teli ile karıştırıp, birkaç dakika pişiriyoruz. Ocağın altını kapatıp, karıştırıcı ile beş dakika çırpıyoruz. Çilekler tamamen parçalandığı zaman çırpma işlemine son verebilirsiniz.
Hazırladığımız çilekli kremayı soğuyan sütlü irmiğin üzerine yayıyoruz. Soğuyup kendini çektikten sonra, taze çilek dilimleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 04:27:21
Çilekli İrmik Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|