Çikolatalı Tatlılar

Çikolatalı tatlılar, çikolata severler için vazgeçilmezler arasındadır. Toplum olarak tatlıya ve çikolataya oldukça düşkünüzdür. Çikolatalı tatlılar da hem çocuklar tarafından hem de yetişkinler tarafından oldukça sevilir. Eğer sizde damak zevkinize uygun çikolatalı tatlı arıyor iseniz yazımızın devamını okuyabilir ve istediğiniz tarife ulaşabilirsiniz.

Çikolatalı Tatlılar


Çikolatalı Mus Kup Tarifi malzemeleri

  • 2 tane yumurta
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gr çikolatalı krem
  • 2 fincan nişasta
  • 10 tane kedi dili bisküvi
  • Yarım paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

Çikolatalı Mus Kup Nasıl Yapılır?


Çikolatalı mus kup tatlısı için derin bir tencere alalım ve içerisine yumurtaları ilave edip çırpalım. Yumurtaların üzerine de toz şeker ile nişastayı ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim. Ardından sütü boca edip karışımın kıvamını açalım ve tencereyi ocağın üzerine yerleştirelim. Kısık ateşte tatlıyı sürekli karıştırarak pişirelim ve piştikten sonra içerisine 200 gr çikolatalı krem ilave edelim ve karıştırma işlemine mikser ile devam edelim.

Karıştırdığımız karışımı kuplara ilave edelim ve ayrı bir karıştırma kabı alıp içerisine krem şanti ile sütü boca edip çırpalım. Çırptığımız krem şantiyi mus kupların üzerine sıkalım ve buzdolabına kaldırıp bir saat kadar bekletelim. Dinlendirdikten sonra sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Çilek ve Çikolatalı Muhallebi malzemeleri
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 su bardağı dolusu süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kakao
Çilek ve Çikolatalı Muhallebi Üzeri için
  • 250 gr çilek
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı ılık su
Çilek ve Çikolatalı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Tatlımızın hazırlanışına yumurta sarısını bir kâsenin içerisinde çırparak başlayalım. Yumurta sarısı köpük kıvamına geldiğinde derin ve dibi tutmayan bir tencerenin içerisine alalım. Üzerine de sütü, nişastayı ve unu ilave edip karıştıralım. Ardından kakaoyu da ilave edip ocağın altını kısık ateşte açalım. Hazırladığımız malzemeleri sürekli karıştırarak pişirelim. Hazırladığımız kakaolu muhallebiyi küçük kaselere veya kuplara boşaltalım.

Muhallebinin üzerine ilave etmek için jöleyi hazırlamaya geçelim. Bunun için çilekleri temizledikten sonra bir robotun içerisine alalım ve püre kıvamına gelene dek çekelim. Çilekleri bir pişirme kabına alalım ve üzerine ılık su, nişasta ve toz şeker ilavesi yapıp kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Pişirdiğimiz harcı biraz soğutalım ve kuplarda bulunan çikolatalı muhallebilerin üzerine birer kaşık boca edip soğumaya bırakalım. Tatlımız soğuduktan sonra sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Çikolatalı İrmik Tatlısı malzemeleri
  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
Çikolatalı Tatlılar Nasıl Yapılır?

Tatlıyı hazırlamak için sütü tencerenin içerisine boşaltalım ve üzerine kakao ile irmiği ilave edelim. Tencereyi ocağa koyarak, içerisine vanilya ile tereyağını koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirdiğimiz. Tatlıyı pişirirken tel çırpıcıyla sürekli karıştırmaya özen gösterin. Aksi halde pütür pütür olabilir. Piştikten sonra bir dikdörtgen borcamın üzerine boca edelim. Arzu ederseniz tatlıyı kabın içerisine boşaltmadan önce kabın her tarafını ıslatabilirsiniz. Tatlıyı kabın üzerine böyle dökerseniz, kestikten sonra servis yapmanız daha kolay olacaktır. Tatlımızı servis kabına ilave ettikten sonra soğuması için buzdolabına kaldıralım ve sonra dilimleyip sunum yapalım.

Çikolatalı Eti Puf Tatlısı malzemeleri

Muhallebisi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • Yarım paket margarin
  • 1 paket vanilya
Çikolatalı Eti Puf Tatlısı Üzeri için
  • 24 tane eti puf
  • 1 paket çikolata sosu
  • 1,5 su bardağı süt
Çikolatalı Eti Puf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Çikolatalı eti puf tatlısı için ilk önce kremayı hazırlayalım. Bunun için krema malzemelerini yağ hariç bir tencerenin içerisine alıp karıştıralım. Sürekli karıştırarak kremayı kısık ateşte pişirelim. Krema göz, göz kıvama gelince ocağın altını kapatalım ve tencerenin içerisine yağı ilave edip karıştıralım. Akabinde yağ eridikten sonra kremayı her tarafı ıslatılmış olan dikdörtgen bir borcamın içerisine koyalım ve üst kısmını soğuyup kabuk tutana dek serin bir ortamda bekletelim. Krema soğuduktan sonra eti pufları kremanın üzerine tek sıra halinde dizelim ve çikolatasını hazırlamaya geçelim. Çikolata sosu için bir poşet toz çikolatayı ufak bir tencerenin içerisine alalım ve üzerine sütü ilave edip karıştıralım. Sürekli karıştırarak pişirelim ve soğuması için bekletelim. Sonra çikolata sosunu eti pufların üzerine dökelim ve tatlımızı buzdolabına kaldırıp bir saat kadar bekletelim. Eti pufları dağıtmadan dilimleyelim ve sunum yapalım.

20.01.2024 18:55:33
Çikolatalı Tatlılar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çikolatalı Tatlılar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Çikolatalı Tatlılar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024