Cevizli İrmik Tatlısı

Cevizli İrmik Tatlısı, işte sizler için harika bir şerbetli tatlı çeşidi olan cevizli irmik tatlısı tarifi ile sizlerde tatlı şefleriyle yarışabilirsiniz. İster canınız tatlı çektiğinde ister konuklarınıza isterseniz ziyafet yemeklerinin ardından verebileceğiniz bu şahane ve damakları şenlendirecek tatlı ile harikalar yaratabilirsiniz.

Cevizli İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 4 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı kadar toz şeker
  • Yarı su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı silme irmik
  • 1 su bardağı silme elenmiş un
  • 2 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanillin
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 su bardağı soğuk su (Piştikten hemen sonra)

Cevizli İrmik Tatlısı Şerbeti için

  • 3,5 su bardağı dolusu toz şeker
  • 3,5 su bardağı dolusu su
  • 1 dilim limon suyu

Cevizli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?


Cevizli irmik tatlımızın ilk olarak şerbetini kaynatarak başlayalım. Çukur bir tencereye 3,5 su bardağı kadar toz şeker ile 3,5 su bardağı ılık su ilave edip karışımı karıştırarak ocağa alalım. Şerbet kaynayıncaya kadar orta ateşte arada bir şekerin erimesi için karıştırmayı ihmal etmeden şerbeti kaynatalım. Kaynayan şerbetin altını kısarak 15- 20 dakika kadar da kısık ateşte şerbetimiz kıvam alana kadar kaynattıktan sonra üzerime şerbetin şekerlenmemesini önlemek için 1 dilim limon suyu sıkarak birkaç taşım daha kaynatarak şerbeti ocaktan alarak soğuması için bir kenarda bekletelim.

Cevizli irmik tatlımızın kek hamuru için karıştırma kabımıza ilk önce 4 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurtaları kıralım ve üzerine yarım su bardağı toz şeker ilave ederek bir mikser yardımıyla şeker ve yumurta köpük, köpük oluncaya kadar çırpalım. Kar haline gelen karışımın üzerine yarım su bardağı sıvı yağ ve yarım su bardağı yoğurt ilave ederek karışımı iyice karıştıralım. Üzerine 1 su bardağı irmik, 2 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 1 su bardağı elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek bir tahta kaşık yardımıyla karıştırarak karışım kek hamuru kıvamı alıncaya kadar çırpalım.

Daha sonra hazır hale gelen hamurumuzu büyük boy yağlanmış fırın tepsimize dökerek yayalım. Ardından fırınımızı 185 derecede önceden ısıttıktan sonra tepsiyi fırına vererek hamur kabararak kızardıktan sonra tepsiyi fırından çıkartalım ve tepsiyi fırından çıkartır çıkartmaz üzerine 1 su bardağı dolusu soğuk suyu tatlının üzerine gezdirerek dökelim. Ardından tatlının üzerine ılıtılmış şerbeti gezdirerek döktükten sonra tatlının şerbeti çekmesi için en az 2-3 saat kadar beklemeye bırakalım. Verilen sürenin sonunda cevizli irmik tatlısını istediğimiz şekilde dilimleyerek servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine bolca dövülmüş ceviz serpiştirerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
21.01.2024 21:42:51
Cevizli İrmik Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Cevizli İrmik Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Cevizli İrmik Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024