Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı: zaman alan ve yorucu bir tatlıdır. Müthiş bir görselliğe sahiptir. Üstelik hamuruna kırmızı gıda boyası eklediğinizde kırmızı güller elde edebilir servis yaptığınız kişileri şaşırtabilirsiniz. Cevizli gül tatlısını bayramlarda da servis yapabilir bir değişikliğe imza atabilirsiniz. Şerbetli tatlılar arasında en hafif tada sahip olan tatlıların ilk sıralarında yer almaktadır.
Cevizli gül tatlısı misafir alımlarında ve kadın günlerinde de oldukça ilgi çeken ve tadının yanı sıra görünümü ile hayran bırakan bir tatlıdır. Sizde sevdiklerinize cevizli gül tatlısı sunumunda bulunmak istiyorsanız kendi mutfağınızda kendi ellerinizle yapmak bu tarif ile çok kolay. Bütün bayanlara cevizli gül tatlısını denemelerini tavsiye ediyoruz. Vazgeçemeyeceksiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Cevizli gül tatlısı için gerekli malzemeler

  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • Yarım paket margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alacağı kadar un

Şerbeti için

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Cevizli gül tatlısı nasıl yapılır?


Öncelikle yoğurma kabını alın ve irmiği içerisine koyun. Margarin ve sıvı yağ eşliğinde yoğurun. İrmik, margarin ve sıvı yağı yoğurduktan sonra yoğurdu ilave edin ve biraz daha yoğurun malzemeler biraz bütünleşince içerisine vanilyayı, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyin.
Hamur kulak memesi yumuşaklığına ulaştığında un eklemeyi durdurun. İyice hamuru yoğurun. Hamur yoğrulunca 5 dakika hamuru dinlendirin. Hamur dinlendikten sonra hamurun dörtte birini kopararak elinizde yuvarlayın. Merdane ile açın. Hamur 2 cm kalınlığında olmalı. Hamur kalınlığı ayarlanarak büyük bir daire şeklinde merdane ile hamuru açtıktan sonra çaydanlık kapağını hamura bastırarak daire oluşturun. Hamurları bu şekilde keserek daireler oluşturulduktan sonra daireyi yuvarlayın ve tam ortadan bıçakla kesin. Kesilirken hamurun ortasında oluşan düz zemini aşağı gelecek şekilde koyarak gül şeklini kolay bir şekilde elde edebilirsiniz.

Fırın tepsisini yanınıza alın ve dibini biraz yağlayın. Elinizle yağı tepsi dibine yayın. Sonra yapılan gül şekillerini tepsiye tek tek dizin. Fırın tepsisine dizilen güllerin içine dövülmüş ceviz serpiştirin. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra tepsiyi önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Fırındaki gül hamurları pişene kadar sizde gül tatlısının şerbetini hazırlayın. Derin bir tencere içerisine şekeri ve suyu koyarak ocağın altını yakın. Şeker ve suyu iyice karıştırın ve içerisine bir miktar limon sıkın. Şerbet kaynadıktan itibaren süre tutarak 15 dakika kısık ateşte tencerenin kapağı açık vaziyette pişin. Bu işlem şerbetin daha koyu bir hal almasına fayda sağlayacaktır. Şerbet piştikten sonra pişen gül hamurları üzerine gezdirerek dökün. Ilık şerbeti sıcak hamurun üzerine dökerseniz çok daha lezzetli olur. Artık cevizli gül tatlısını tabaklara alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 15:29:45
Cevizli Gül Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Cevizli Gül Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Cevizli Gül Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024