- 5,5 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
- Limon suyu
Çatal Tatlısı Nasıl Yapılır?
Derin bir tencerede toz şeker ve suyu kaynayana kadar karıştıralım. Kaynamasına 15 dakika kala limon suyunu ekleyelim ve şerbeti soğumaya bırakalım. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu elekten elenerek ekleyelim. Unun ortasını havuz şeklinde açalım ve yumurtaları kıralım. Hamuru yoğurmaya başlamadan önce tuzu da ekleyerek kulak memesinden biraz sert olacak şekilde bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edelim. Yoğurduğumuz hamurun üzerini bir bez ile örterek 15 dakika kadar dinlenmeye alalım.
Dinlendirilen hamuru merdane yardımıyla erişte hamuru inceliğinde açalım.
1'er parmak genişliğinde şeritler halinde hamurumuzdan keselim. Derin bir tencerede 2 su bardağı sıvı yağı ısıtalım. Kızan yağa kesilen şeritlerin ucuna çatalı batıralım. Batırılmış şekilde hamuru yağın içine alalım ve döndürerek oval bir şekil verelim. Hamurun ön ve arka kısmı renk değiştirdiğinde kızaran hamurlarımızı soğumuş şerbetin içine atalım. Diğer tüm şeritler de aynı şekilde çatal yardımıyla Osmanlı Macunu sarar gibi döndürülerek kızartılıp şerbetin içine atılır. Şerbeti çeken hamurların üzerine pudra şekeri ve tarçın serpiştirerek ikram edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.