Burma Tatlısı

Burma Tatlısı, özellikle bayramlarda büyüklerimizin marifetlerini güzel görünümüyle en çok tercih ederek sergiledikleri bir şerbetli tatlı çeşididir. Hazır yufkadan ve zahmetli olsa da hamurunun elle açıldığı şekliyle olmak üzere 2 alternatifte hazırlanan bu leziz tatlının detaylı tarifini siz de evinizde bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabilirsiniz.
Ayrıca tatlının malzemelerini marketlerden de kolayca temin edebilirsiniz. Her şerbetli tatlıda olduğu gibi tatlımızın şerbetini önceden hazırlamanız ve tatlının hamuru piştiğinde şerbeti soğuk olarak dökmeniz tavsiye edilmektedir. Sıcak olarak şerbetini döktüğünüz tatlılarda hamurun şerbeti çekmeyeceğini unutmamalısınız.

Gelelim bu evlere şenlik olan Burma Tatlısı malzemeleri ve yapılış aşamalarından bahsetmeye;

Burma Tatlısı Malzemeleri (10-12 Kişilik)


Hamuru için

  • 1 çay bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • Bir tutam tuz
  • Yarım kg. Un

Hamuru açmak için

  • Nişasta
Hamurun İçi için
  • 250 gram dövülmüş ceviz
Hamurun Üzeri için
  • 250 gram tereyağı (Dilerseniz margarin de kullanabilirsiniz.)
Şerbeti için
  • Dört buçuk su bardağı su
  • Dört su bardağı şeker
  • 4-5 Damla limon suyu
Burma Tatlısı' Nasıl Yapılır?

Şerbetli olarak hazırlayacağınız tatlılarda hamuru açmaya başlamadan önce şerbeti bir taşım kaynatmanız ve soğumaya bırakmanız hamurun şerbeti tam olarak çekmesinde faydalı olacaktır.
Bu yüzden ilk olarak toz şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatmaya bırakalım. Karışım kaynadığında limon suyunu ilave edelim ve bir taşım daha kaynatarak ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Derin bir yoğurma kabında yumurtaları el karıştırıcı yardımıyla çırpalım ve üzerine süt, sıvıyağ ekleyerek çırpmaya devam edelim. Kabarık bir hamur elde etmek için yumurta ve şeker karışımını beyaz köpük elde edinceye kadar karıştırmanız etkili olacaktır. Kıvamı oluşan bu karışıma yoğurt ve sirke de ilave ederek biraz daha karıştırmaya devam edelim.

Hamurumuzu elde etmede son aşama olan tuz ve unu da kattıktan sonra kulak memesi yumuşaklığı elde edene kadar yoğurmaya başlayalım. Tatlı hamur çeşitlerinde hamurun sert ve bastırılarak yoğrulmaması gerekmektedir. Bu bilgiyi de göz önünde bulundurarak hazırladığınız hamuru 5 adet bezeye ayıralım ve kurumasını engellemek amacıyla üzerini nemli bir bezle örtelim. Bezelerimizi yarım saat dinlendirelim.

Dinlenmiş olan hamurlarımızın üzerlerine nişasta serpiştirerek temiz bir oklava ile ince şekilde ve yufka büyüklüğünde açalım. Bu yufkaların üzerine de ceviz serpiştirerek oklavaya saralım. Cevizli olan yufkayı karşılıklı iki tarafından büzüştürerek oklavadan çıkaralım ve daha önceden yağladığımız tepsiye yerleştirelim.

Diğer yufkalarımızı da nişasta yardımıyla aynı şekilde açarak ceviz ekleyerek ve karşılıklı kenarlarından burarak oklavadan çıkaralım ve hamurlarımız bitene kadar bu işleme devam edelim. Biten hamurların üzerlerine tereyağı ya da margarin gezdirerek tepsimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar hafif pembeleşene kadar pişirelim.

Daha önceden hazırlayarak soğuttuğumuz şerbetimizi de sıcak tatlımızın üzerinde gezdirelim ve tatlımızın şerbetini iyice çekmesi için 15-20 dakika bekleyelim. Dillere destan Burma Tatlısı artık hazırdır. Diğer ikramlıklarla birlikte sevdiklerinizle yiyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 07:24:01
Burma Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Burma Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Burma Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024