Bumbada Tatlısı

Bumbada Tatlısı, ismini davul şekline benzemesi açısından kelime anlamı olarak "Davul" isminden esinlenerek almıştır. Gerçekten bu tatlıyı yaptığınızda ortaya çıkan manzara pek çok davulun üstlerine çikolata damlaları akmış hâlde tepside dizilmiş gibi görünmesidir. Çay ikramlarının yanında ne yapmalıyım ne pişirsem gibi sorularınızı yok etmek için bu lezzetli tarifi deneyebilirsiniz.
Malzemeleri açısından biraz çeşitlilik ihtiva etse de farklı lezzetleri denemek isteyenlerin uygulamaktan kaçınmayacakları hoş bir tatlı olacaktır. Tatlı hamurunu hazırlarken yoğurma işlemi yapacağınızdan fazla sert ve vurarak yoğurmamalısınız. Zira tatlı hamurları orta yumuşaklıkta bir hamur olması gerekmektedir.

Yaptığınızda lezzetinden vazgeçemeyeceğiniz Bumbada Tatlısı tarifini kolayca deneyebilirsiniz. İşte tarifi.

Bumbada Tatlısı Malzemeleri 8 Kişilik

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket margarin
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Süt

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
Üzeri için
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket çikolata sosu
  • Toz fıstık
Bumbada Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bumbada tatlısı şerbetli bir tatlı olması münasebetiyle şerbetinin hazırlanması icab etmektedir.
Bir tencereye su ve şeker ilave ettiğiniz karışımı kaynayana kadar orta ateşte pişirelim. Kaynadıktan sonra altını kapatalım.

Soğumaya bıraktığımız şerbet beklerken iç harcını yoğurmaya başlayalım. İç malzemelerden yumurta akı, toz şeker ve Hindistancevizini yoğurma kabında azar azar süt ilavesi ederek yoğuralım ve hamuru bir kenarda bekletelim. Ana hamurumuzu yoğurmak için ise yoğurma kabına margarin, yumurta, sıvıyağ, şeker ve kakaoyu ekleyerek elimizle iyice harman olana kadar karıştıralım. Ardından un, vanilya ve son olarak kabartma tozunu da ekleyerek ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim. Oluşan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım. Hamuru içliköfte yaparkenki gibi içini açarak Hindistancevizi karışımından ekleyelim. Elimizle yuvarlayarak tepsiye dizelim.

Tüm hamur parçalarına bu işlemi uygulayarak önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirelim. Üzerleri kızarana kadar pişen kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim ve şerbetin iyice emilmesini bekleyelim.

Bumbada tatlısı şerbetini iyice çekerken bir yandan da hazır çikolata sosunu 2 su bardağı sütle pişirelim ve kurabiyelerin üzerine sürelim ve son olarak toplarımızın üzerlerini yeşil fıstıkla süsleyerek servis yapalım.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 08:40:16
Bumbada Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bumbada Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Bumbada Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024