Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapılabilir. Büyük küçük herkesin severek tükettiği bisküvili tatlılar diyet yapanlar için ara öğün olarak da tüketilebilir. Çocuklar için harika atıştırmalık olacak bisküvili tatlılar nasıl yapılıyor? Hangi malzemeler kullanılıyor? Hazırlama aşamaları nasıl? Hep beraber göz atalım.
Kedidili Ekler
Kedidili Ekler İçin Gerekli Malzemeleri
- 1 paket kedidili bisküvi
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt
Kreması için
- 2 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı un
- 1 tane vanilya
- 3 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için
- 1 su bardağı süt
- Yarım paket çikolata sosu
- Hindistan cevizi, Antep fıstığı tozu
Kedidili Ekler Nasıl Yapılır?
Kedidili ekler yapmaya ilk olarak kremayı hazırlayarak başlayın. Uygun bir tencerenin içine süt, un ve toz şekeri ekleyerek önce karıştırın. Malzemeler karıştıktan sonra tencereyi orta hararetli ocağa alarak krema göz göz olana kadar devamlı karıştırarak pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyin. Mikser yardımı ile 3 dakika kadar daha karıştırın.
Bisküvileri ıslatmak için 1 su bardağı süt ve 2 yemek kaşığı toz şekeri çukur bir kabın içinde karıştırın. Bisküvilerin alta gelecek yerlerini sütlü karışıma batırın.
Bisküvilerin kırılmamasına dikkat edin.
Süte batırdığınız bisküvileri düz bir servis tabağına dizin. Bisküvilerin yarısına muhallebi dökün, diğer yarısını muhallebinin üzerine kapatın. Çikolata sosunu üzerindeki tarife uygun şekilde pişirin. Çikolata sosunu muhallebinin üzerine kapattığınız bisküvilerin üzerine gezdirin. Son olarak üzerlerini Hindistan cevizi ve toz Antep fıstığı ile süsleyip, kedidili ekler pastayı buzdolabına alarak 2 saat kadar bekletin. 2 saat sonra kedidili ekler pasta servis için hazır.
Afiyet olsun.
Burçak Bisküvili Pasta
Burçak Bisküvili Pasta İçin Gerekli Malzemeleri
Pastanın Tabanı için
- 2 paket burçak bisküvi
- Yarım su bardağı fındık
- 2 çorba kaşığı kakao
- Yarım su bardağı ceviz
- 1 su bardağı süt
- 1 kahve kaşığı tarçın
- 125 gram margarin
Pastanın Üzeri için
Muhallebisi için
- 1 litre süt
- 2 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 tane yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı margarin
- 7 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tane vanilya
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
Burçak Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır?
Bisküviler, ceviz ve fındık mutfak robotuna alın ve un haline gelene kadar ezin. 2 yemek kaşığı kakaoyu ekleyerek karıştırın. Margarini eriterek un haline gelen malzemelerin üzerine dökün. 1 su bardağı süt ekleyip homojen bir şekilde karıştırın. Son olarak tarçını ilave edin. Elde ettiğiniz karışımı dikdörtgen borcam tepsiye dökerek bir kaşık yardımı ile yayın. Muhallebisi için, süt, pirinç unu, nişasta, yumurta sarısı, margarin ve toz şekeri uygun bir tencereye alarak devamlı karıştırarak pişirin. Muhallebi göz göz olduktan sonra ocaktan alın. Muhallebiyi sıcakken bisküvili harcın üzerine dökün. Pastanın üzerini kakao ile süsleyin. Hazır hale gelen pastayı buzdolabında en az 4-5 saat beklettikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
Bisküvili Hızlı Pasta
Bisküvili Hızlı Pasta İçin Gerekli Malzemeleri
- 2 paket kakaolu bisküvi
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kremşanti
- 1 su bardağı ceviz
Bisküvili Hızlı Pasta Nasıl Yapılır?
Bisküvileri bir poşete alarak merdane ile iyice ezin. Kremşantiyi süt ile çırptıktan sonra 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Ezdiğiniz bisküvileri çukur bir kabın içine alın. Üzerine ceviz, kuru üzüm, süt, kakao, pudra şekeri ve kremşantiyi ilave ederek tahta kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Uygun bir tepsiye folyo kaplayıp, elde ettiğiniz karışımı folyoya döküp üzerine bastırın. Pastayı 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Bisküvili hızlı pasta servis için hazır.
Afiyet olsun.