Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı, son derece pratik ve lezzeti de bir o kadar enfes bir tatlı çeşididir. Özellikle sütlü tatlılar diğer şerbetli tatlılara göre hazırlanışı pratik ve sindirimi kolay tatlılardır. Sık sık tatlı krizine giren biriyseniz eğer bisküvili irmik tatlısı hazırlayıp buzdolabında birkaç gün muhafaza edebilirsiniz. Aynı zamanda hazırlanması da kolay olan bu tatlıyı aniden gelen konuklarınıza çok çabuk hazırlayabilirsiniz.

Bisküvili İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 litre soğuk süt
  • 9 çorba kaşığı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi (Yulaflı bisküvide tercih edebilirsiniz)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tane muz
  • 1 şeker kaşığı tarçın

Bisküvili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?


Bisküvili irmik tatlısını hazırlamak için orta büyüklükte bir pişirme kabı alalım ve içerisine sütü boca edelim. Sütün üzerine de şekeri ilave edip tel çırpıcı ile karıştıralım. Akabinde irmiği ve vanilyayı da tencerenin içerisine alıp ocağın altını kısık ateşte açalım. Kısık ateşin üzerine tatlının muhallebisini sürekli tel çırpıcıyla karıştırarak pişirelim ve muhallebi göz göz olunca tencerenin içerisine tereyağını aktarıp karıştıralım. Tereyağını tatlıya ilave ettikten sonra bir dakika daha muhallebiyi pişirip ocağın altını kapatalım.

Tatlının bisküvilerini bir karıştırma kabının içerisine alıp ufalayalım.
Bu aşamada bisküvilerin toz gibi olmasını istemiyor iseniz fazla toz haline getirmeden ufalayım. Ufalanmış olan bisküvilerin içerisine toz tarçını ve dövülmüş ceviz içini ilave edip karıştıralım. Karıştırdığımız bisküvili harcı bir borcamın veya şekilli bir kalıbın en alt kısmına serpiştirelim. Bisküvilerin üzerine de muhallebinin yarısını boca edip spatula ile düzleştirelim. Muhallebinin üzerine de bisküvili harçtan serpiştirelim ve kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine dökelim.

Tatlının en üst kısmına kalan bisküvili harcı düzgün bir şekilde yayalım ve tatlıyı süsleme işlemine geçelim. Tatlıyı süslemek için bir tane muzun kabuklarını soyalım ve dilimleyip bisküvilerin üzerine dizebilirsiniz. Muz yerine çilek veya kivi de kullanabilirsin. Hazır hale gelmiş olan bisküvili irmik tatlısını buzdolabına kaldırıp soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra dilimleyip sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Dip Not; Azu ederseniz eğer tatlıyı tek sıra halinde de hazırlayabilirsiniz. Bunun için bisküvili harcın yarısını borcamın an altına serpiştirebilir ve üzerine muhallebinin hepsini boa edebilirsiniz. Kalan bisküvili harcı da muhallebinin üzerine döküp işlemi bitirebilirsiniz.
19.01.2024 07:41:35
Bisküvili İrmik Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bisküvili İrmik Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Bisküvili İrmik Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024