Ballı Tatlılar

Ballı tatlılar, hazırlanışları pratik ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemeler ile yapılabilecek birbirinden lezzetli ve pratik tatlılar ile misafirlerinizi ağırlayabilir, gün masalarınızı ziyafet şölenine çevirebilirsiniz. Herkesin beğenisini kazanacak ballı tatlılar nasıl yapılıyor? Hangi malzemeler kullanılıyor? Gelin hep birlikte hazırlayalım.

Ballı Tahinli Sarma


Ballı Tahinli Sarma İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı bal
  • 1,5 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı fındık ya da ceviz
  • 1 kahve kaşığı mahlep
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Ballı Tahinli Sarma Nasıl Yapılır?


Derin bir kabın içinde mahlep, bal, tahin ve ceviz içi homojen bir şekilde karıştırılır. Harç üç eşit parçaya bölünür. Yufkanın biri tezgâha serilir ve bölünen harcın biri yufkanın üzerine yayılır. İkinci yufka harçlı yufkanın üzerine serilir. Yine üzerine harç yayılır. Aynı işlem üçüncü yufka için de tekrarlanır. Yufka ortadan bıçak ile ikiye bölünür. Yufka yuvarlak kenardan başlanarak rulo şeklinde katlanır. Diğer yufka da aynı şekilde katlanır. Rulo şeklindeki yufkalar 5'er santim kalınlığında verev olacak şekilde kesilir. Kesilen dilimler fırın kabına sırlanarak üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırına verilerek üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişen tatlılar servis tabağına alınır ve üzerleri pudra şekeri ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Ballı Sultan Lokması

Ballı Sultan Lokması İçin Gerekli Malzemeleri
  • 10 yemek kaşığı bal
  • 20 adet ceviz içi
  • 1 tane orta boy muz
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 4 tane yumurta beyazı
  • 1 ufak paket krema
  • 1,5 çay bardağı galeta unu
  • 1 tane hazır pasta tabanı
Ballı Sultan Sarması Nasıl Yapılır?

Ballı sultan sarması için pasta tabanının alt ve üst kısmı mutfak tezgâhına yan yana koyulur. Çay bardağı yardımı ile pasta tabanları yuvarlak halka şeklinde kesilir. Kesilen parçalar ilk önce yumurta akına sonra galeta ununa bulanır. Kızartma tavasına sıvıyağ eklenerek kızdırılır. Galetaya bulanan kekler kızgın yağda 5 saniye kadar kızartılır. Kızaran kekler düz bir tabağa alınır. Her bir kekin üzerine bir yemek kaşığı bal dökülür, üzerine dilimlenmiş muz ve ceviz içi koyulur. Toz şeker ile hazır krema çırpılır. Hazırlanan krema ile keklerin üzerleri süslenir. Ballı sultan lokması servis için hazır.

Afiyet olsun.

Ballı Pufuduk

Ballı Pufuduk İçin Gerekli Malzemeleri
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tane vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1,5 limon suyu ve limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Kızartmak için sıvıyağ
Ballı Pufuduk Nasıl Yapılır?

Çukur bir kabın içinde yumurta ve toz şeker köpük, köpük oluncaya kadar çırpılır. Malzemelerin üzerine un, karbonat, vanilya, limon kabuğu ve suyu eklenerek karıştırılır. Kızartma tavasına sıvıyağ eklenerek kızdırılır. Hazırlanan hamurdan yemek kaşığı ile alınarak kızgın yağa atılır. Hamurlar yağda iyice kızartılır. Kızaran yağlar havlu kâğıt serili servis tabağına çıkartılır. Her bir hamurun üzerine bal ve pudra şekeri dökülerek servis yapılır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 21:20:19
Ballı Tatlılar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ballı Tatlılar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ballı Tatlılar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024