Bal Badem Tatlısı

Bal badem tatlısı, Uşak bölgesinin yöresel tarifleri arasında yer alan bal badem tatlısı bir diğer adıyla balparmak tatlısı, meşakkatsiz ama lezzetli tarifler arasında yer alır. Özellikle şerbetli bir tatlı olduğu için davet yemekleri sonrasında veya özel günlerde hazırlanabilir.

Bal Badem Tatlısı İçin Gerekli M
alzemeleri


Hamuru için

  • 2 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un
  • Yarım paket margarin (Oda ısısında beklemiş ve biraz yumuşamış olmalı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • İrmik (Tatlıyı bulamak için kullanılacak)

Şerbet için

  • 3,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3-4 damla limon suyu
Bal Badem Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bal badem tatlısını hazırlamaya şerbet ile başlayalım ve şerbeti pişirmek için fazla büyük olmayacak bir tencere alalım. Tencereyi ocağın üzerine alalım ve içerisine toz şeker ile suyu ilave edip pişmeye bırakalım. Orta harlı üzerine de şerbeti kaynatalım ve birkaç taşım kaynadıktan sonra içerisine üç damla limon suyu ilave edip şerbeti ocağın üzerinden indirelim. Bu aşama da şerbet soğuması için beklerken biz de hamuru hazırlamaya geçelim.

Tatlının hamurunu hazırlamak için bir tane yoğurma kabı alalım ve içerisine yumurtaları kırıp ilave edelim. Yumurtaların üzerine oda ısısında beklemiş margarin, sıvı yağ ve toz şekeri ekleyip harcı parmak uçlarımız ile karıştıralım.
Karıştırdığımız harcın üzerine kabartma tozu, vanilya ve azar azar un ilavesi yapıp yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayacak nitelikte bir hamur oluşana dek un ilave etmeye ve yoğurmaya devam edelim.

Hamur istenilen kıvama geldiğinde ise cevizden biraz iri parçalar kopartıp yuvarlak bezeler oluşturalım. Ardından irmiği bir kâseye boşaltalım ve bezelere oval şeklini verip irmiğin içerisine batıralım. Tatlıyı pişireceğimiz fırın tepsisinin içerisine yağlı kâğıt serelim ve irmiğe batırdığımız tatlı hamurunu tepsiye yerleştirelim. Diğer kalan bezelere de aynı işlemi uygulayalım ve tepsiye fırına gönderelim. 170 derecelik fırında bal parmak tatlılarının her tarafları kızarana dek pişirelim ve kızardıktan sonra fırından alıp birkaç dakika ilk sıcaklığı çıkana dek bekletelim. Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti ılık olan tatlının üzerine bir kepçe ile gezdirelim ve tatlının şerbetini çekmesini bekleyelim. Tatlı şerbetini çektikten sonra servis tabaklarına bal badem tatlısından alıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.
20.01.2024 14:56:11
Bal Badem Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bal Badem Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Bal Badem Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024