Baklavalık Yufkadan Tatlı

Baklavalık Yufkadan Tatlı, dışarıdan hazır olarak aldığımız baklavalık yufkalar özellikle tatlı yapmak için her hanıma büyük kolaylık sunmaktadır. Eve gelen özel misafirlerinize sunmak için hemen hazırlanan baklavalık yufkadan tatlı istenildiği şekil verilerek pratik olarak hazırlanmaktadır. Oldukça kısa zaman içinde hazırlanan bu lezzetli şerbetli tatlı özellikle beylerin ve çocukların en çok severek tükettiği nefis lezzetlerden bir tanesidir.
Pek çok Hanım kendi açtığı o incecik baklavalık yufkalar ile tatlılar hazırlarken, bazı hanımlarda baklavalık yufkadan tatlı yapabilir. Hazır baklavalık yufkadan hazırlanan tatlılar büzülerek, katlı olarak ya da değişik şekillerde yapılabilir. Bayramlarda evinize gelen konuklarınıza hazırlayacağınız bu muhteşem lezzetteki tatlıları ikram edebilirsiniz.

Baklavalık Yufkadan Tatlı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 3 su bardağı orta kalınlıkta çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket tereyağı ya da margarin
  • 2 yemek kaşığı susam (İsteğe bağlı)

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4-5 damla limon suyu
  • 1 adet karanfil (İsteğe göre)

Baklavalık Yufkadan Tatlı Nasıl Yapılır?


İlk önce şerbeti hazırlamak için tencerenin içerisine suyu, toz şekeri ve karanfili ilave ederek kaynaması için bırakıyoruz. Belli bir süre kaynadıktan sonra içine limon suyunu ilave edip birkaç dakika kadar kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Baklavalık yufkadan tatlı yapıldığı zaman mutlaka şerbet önceden hazırlanarak soğutulmalıdır. Küçük bir tavanın içinde tereyağını eritelim. Cevizleri orta büyüklükte dişe gelecek şekilde hazırlayalım ve susamı içine ilave ederek karıştıralım. Baklavalık yufkanın birisini mutfak tezgâhının üzerine serelim ve her yerini tereyağı ile yağlayın. Ardından ikinci baklavalık yufkayı da üzerine serip aynı şekilde tereyağı ile yağlayın. Daha sonra ceviz içini her yerine serpelim. Yufkanın dış kısmındaki kısa kenarından başlayarak saralım ve oklavanın her iki kenarından fazla bastırmadan sıkılaştırarak büzelim. Yavaş bir şekilde yufkayı baklavadan çıkaralım. Önceden yağladığımız tepsiye hafif genişleterek koyalım. Hazırladığımız cevizli harç bitinceye kadar aynı işlem ile yufkaları hazırlayarak tepsiye dizelim. Tavada kalan tereyağını baklavaların üzerine dökelim ve ardından bıçak ile istenilen ölçüde keselim. Önceden 180 dereceye ayarlanarak ısıtılan fırında kızarıncaya kadar 40-45 dakika arası pişirelim. Fırından çıkan tatlı 10 dakika dinlendikten sonra soğuyan şerbeti üzerine dökelim. Bir gün dinlendirerek şerbeti iyice çekmesini sağlayalım. Ertesi gün baklavalık yufkadan tatlıyı servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
21.01.2024 03:04:11
Baklavalık Yufkadan Tatlı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Baklavalık Yufkadan Tatlı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Baklavalık Yufkadan Tatlı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024