Baklava Yufkasından Tatlı

Baklava yufkasından tatlı yapmanın birçok çeşidi vardır. Özellikle son yıllarda çıkan hazır yufkalar sayesinde artık tatlı yapmak çok daha kolay. Eski zamanlarda özellikle bayram önceleri kadınlar bir araya gelir ve ortaklaşa tatlı yaparlardı. Baklava yufkası açmak zor ve zahmetli bir iş olduğundan herkes açmayı yapamadığından baklava yufkasını açma konusunda uzmanlaşmış kişilere açtırırlar, diğer işleri de kendileri yaparak imece usulü herkes baklava sahibi olur ve bayramlarını baklavalarla şenlendirirlerdi.
Şu an ise hazır yufkalar sayesinde baklava yufkasından tatlı yapmak kolaylaştığı için kadınlar sürekli farklı tatlı türlerini deneyerek baklava yufkasından değişik tatlılar geliştirmişlerdir. Şimdi baklava yufkasından yapacağımız Burma tatlısının tarifini yazacağım.

Tatlının Malzemeleri

  • 12 adet hazır baklava yufkası
  • 180 gram tereyağı
  • Bir miktar dövülmüş ceviz

Şerbeti için

  • İki su bardağı su
  • İki su bardağı toz şeker
  • Çeyrek limon suyu

Baklava yufkasından Tatlı nasıl yapılır?


İlk önce şerbetimizi hazırlıyoruz. Bir tencere içerisine ikişer bardak su ve toz şekeri koyuyoruz. Ocağın altını açarak şerbeti karıştırarak kaynatalım. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım ve 20 dakika hafif ateşte kaynatmaya devam edelim. Ocaktan almadan 10 dakika önce çeyrek limonun suyunu sıkalım. Limon suyunu ocaktan almadan hemen önce sıkarsanız şerbet şekerlenir.
Bu nedenle 10 dakika önce sıkıyoruz. Şerbetimiz hazır hale geldikten sonra ocaktan alarak soğuması için bekletelim.

Bir tavada tereyağını eritelim ve bir adet yufka alıp tezgâhın üzerine koyalım. Erimiş tereyağını bir fırça ile yufkanın üzerine çalalım. Yufkanın alt kısmını iki parmak kadar katlayalım ve yufkanın üzerine ince dövülmüş cevizi serpiştirelim. Ardından oklava ile yavaş yavaş saralım. Sardıktan sonra iki elimizle büzüştürelim ve oklavadan çıkaralım. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra önceden yağlanmış ve fırın tepsisine yerleştirelim. Ardından kalan tereyağı tekrar ocakta ısıttıktan sonra tepsinin üzerinde gezdirin. Baklava yufkasından tatlımız pişirilmeye hazır hale gelmiştir.

Fırının derecesini 180 dereceye alıp ısıttıktan sonra tatlımızı fırına verelim ve üzeri kızarana kadar pişirelim. Ortalama 30 dakikada kızarmaktadır. Tatlımız piştikten sonra fırından çıkaralım ve 15 dakika soğumaya bırakalım. Elimize aldığımız bir spatula veya bıçak yardımıyla küçük dilimlere ayırın. Hazırlamış olduğunuz şerbeti üzerinde gezdirdikten sonra 30 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken bir nokta baklava yufkası ne kadar ince olursa o kadar güzel olur.

Afiyet olsun.
19.01.2024 07:06:41
Baklava Yufkasından Tatlı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Baklava Yufkasından Tatlı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Baklava Yufkasından Tatlı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024