Aperatif Tatlılar

Aperatif Tatlılar, birbirinden lezzetli ve mükemmel aperatif tatlı tariflerini sizlerde gönül ferahlığıyla deneyebilirsiniz. Hazırlanmaları oldukça kolay olan tatlı tarifleri ile ister çocuklarınıza ister misafirlerinize veya kendinize harika bir tatlı şöleni sunabilirsiniz.

İncir Dolması


İncir Dolması İçin Gerekli Malzemeleri

  • 20-25 adet kuru incir (İri boy)
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1,5 çay bardağı kadar su
  • 1 kahve kaşığı tarçın
  • Yarım adet portakal kabuğu rendesi
  • İncirleri ıslatmak için 1,5 su bardağı kadar süt

Üzeri için

  • Evinizde olabilecek kaymak, krema, krem şanti ve iri boy ceviz içi
İncir Dolması Nasıl Yapılır?

İncir dolması hazırlığımıza ilk olarak incirleri iyice yıkayarak bir kabın içine alalım. Ardından suyu süzülen incirleri ufak bir cam tepsiye dizelim ve üzerine kaynatılmış 1,5 su bardağı kadar sütü gezdirerek döküp yaklaşık olarak 1 saat kadar bekleterek incirlerin yumuşamasını sağlayalım. Ardından verilen sürenin sonunda incirleri sütün içinden çıkartarak yıkadıktan sonra baş kısımlarını bir bıçakla kesip parmağımızla iç tarafa doğru bastırarak çukurlaşmasını sağlayalım.

Daha sonra çukur bir kabın içine portakal kabuğu rendesi, tarçın ve iri dövülmüş cevizi ilave ederek iç harcımızı iyice karıştıralım. Hazırladığımız cevizli iç harçtan önceden çukurlaştırılmış incirlerin içlerine yeteri kadar doldurarak uygun bir tencereye yerleştirelim.
Üzerine 1,5 çay bardağı kadar toz şeker serpiştirdikten sonra 1,5 çay bardağı kadar su ilave edelim. Tencereyi ocağa koyalım ve kaynayınca kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirerek tencereyi ocaktan alarak iyice soğumasını bekleyelim. Ardından soğuyan incirleri tek tek servis tabağına dizelim ve her bir incirin üzerine kaymak veya krem şanti yerleştirip üzerine ise iri ceviz içi ile süsleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeleri
  • 250 gr margarin veya tereyağı
  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı un
  • Hindistan Cevizi (Bir paket)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket çikolata sosu
  • 1 paket parçalanmış çikolata
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Çikolata soslu tavuk göğsü hazırlığımıza ilk olarak uygun bir tencereye 250 gr margarin veya tereyağını alıp ocağa koyalım. Eriyen yağın üzerine 8 yemek kaşığı unumuzu ağır ağır ilave edip unu topaklaştırmadan bir tahta kaşıkla karıştırarak unun kokusu çıkıncaya kadar ağır ateşte kavuralım. Kavurma esnasında unun kesinlikle renginin koyulaşmasına izin vermeyelim. Hafifçe kavrulan unumuzu ocaktan alarak üzerine azar azar 1 litre sütü ilave edip karıştıralım. Ardından tencereyi tekrar ocağa koyup sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim. Sonra üzerine Hindistan cevizi ve 1,5 su bardağı toz şekeri ekleyerek karıştırmaya devam edelim.

Tavuk göğsümüz kaynayarak kıvam aldıktan sonra ocaktan alarak istediğimiz şekilde kâse veya kuplara doldurarak iyice soğuması için buzdolabında en az 2-3 saat bekletelim. Servisten hemen önce çikolata sosu ve çikolata parçacıklarını üzerindeki tarife göre pişirdikten sonra tavuk göğüslerinin üzerine döktükten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

Portakal Soslu Sütlü İrmik Tatlısı

Portakal Soslu Sütlü İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 500 gr süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı irmik
  • 1 çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
  • Yarım portakal kabuğu rendesi (İnce rendelenmiş)
Portakal Sosu için
  • 1 adet iri boy portakal
  • 1,5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 silme çorba kaşığı buğday nişastası
Portakal Soslu Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle uygun bir tencereye yarım kg süt, 3 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 çay bardağı toz şeker ilave ederek ocağa koyalım ve karışımı tel çırpıcıyla sürekli karıştıralım. Ardından karışımın kaynamasına yakın üzerine portakal kabuğu rendesi, vanilya ve Hindistan cevizi ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Sütlü irmik kıvam alarak koyulaştıktan sonra ocaktan alarak cam bir fırın tepsisine dökerek yayarak soğumaya bırakalım.

Tatlımızın sosunu hazırlamak için ayrı bir tencereye önceden sıkılarak süzgeçten geçirilmiş 1 adet portakal suyunu ilave edelim. Üzerine 1,5 çorba kaşığı toz şeker ilave ederek ocağa koyalım ve şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Öte yanda 1 çorba kaşığı buğday nişastasını bir miktar su yardımıyla incelterek açıp tencereye ekleyelim. Karışım iyice koyulaşıncaya kadar karıştırarak kaynatmaya devam edelim. Ardından kıvam alarak koyulaşan portakallı sosu ocaktan alarak tepsideki irmiğin üzerine eşit olacak şekilde gezdirerek dökelim. Tatlımızın iyice soğuması için buzdolabında 4-5 sat bekletildikten sonra istediğimiz şekilde dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
19.01.2024 18:57:37
Aperatif Tatlılar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Aperatif Tatlılar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Aperatif Tatlılar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024