Ankara Tatlısı

Ankara Tatlısı, yöresel bir tatlı tarifidir ve pek çok kişi tarafından severek tüketilir. Her ne kadar Ankara tatlısı olarak hitap edilse de pek çok yöre tarafından yapılmaktadır. Sizde Ankara tatlısının tadını merak ediyor iseniz tarifimizi denemenizi öneririz.

Ankara Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

<
ul>
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kâse ceviz
  • Alabildiği kadar un
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tane yumurta
  • Şerbeti için

    • 4 su bardağı toz şeker
    • 4 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı limon suyu

    Ankara Tatlısı Nasıl Yapılır?


    Ankara tatlısını hazırlamak için bir yoğurma kabı alalım ve içerisine yumurtaları kırıp ilave edelim. Yumurtaların üzerine de sütü boşaltalım ve çatal ile bir güzel karıştıralım. Un ile kabartma tozunu ayrı bir kâsenin içerisinde karıştıralım ve sütün bulunduğu kaba yavaş, yavaş ilave ederek yoğurma aşamasına geçelim. Hamuru yoğururken içerisine bir su bardağı sıvı yağı ve iki yemek kaşığı tereyağını ilave edelim ele yapışmayacak bir hamur oluşturalım. Hazırladığımız hamurun üzerine nemli bir tülbent örtelim ve birkaç dakika bu şekilde dinlendirelim.

    Dinlenmiş olan hamurdan cevizden biraz iri parçalar kopartalım ve tezgâhın üzerine alalım. Koparttığımız hamurları mandalina büyüklüğünde açalım ve iç harcını hazırlamaya geçelim.
    Bunun için toz tarçın ile ceviz içini karıştıralım ve açtığımız hamurların orta kısmına ilave edelim. Tatlının kenar kısımlarını kapatalım ve orta kısmı hafif kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Bütün hamurlara şekil verdikten sonra fırın tepsisine hepsini yerleştirelim ve tepsiyi 175 derecelik fırına gönderelim. Tatlıyı fırının içerisinde nar gibi kızartalım ve istenilen görüntüye ulaştıktan sonra tatlıyı fırından alalım. Tatlı bir kenarda soğurken biz de şerbetini hazırlamaya geçelim. Şerbet için verilen suyu ve toz şekeri bir pişirme kabının içerisine alıp kaynatalım. Birkaç taşım kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edelim ve beş dakika daha kısık ateşte kaynatalım. Sürenin ardından şerbeti ocağın üzerinden indirelim ve soğutulmuş olan tatlının üzerine bir kepçe yardımıyla dökelim. Tatlı tepsisinin üzerine başka bir tepsi kapatıp şerbetini çekmesini bekleyelim. Şerbetini çeken ve soğuyan tatlıyı servis tabaklarına alıp sunum yapalım.

    Afiyet olsun.
    19.01.2024 14:15:38
    Ankara Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

    Sayfayı Düzenle

    Ankara Tatlısı Yorumları

    Kırmızı sayıyı girin

    0 Yorum Yapılmış "Ankara Tatlısı"
    Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

    İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

    İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
    Devamını Oku

    Kerane Tatlısı

    Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
    Devamını Oku

    Kolay Tatlı Tarifleri

    Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
    Devamını Oku

    Billuriye Tatlısı

    Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
    Devamını Oku

    Şam Tatlısı

    Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
    Devamını Oku

    Halep Tatlısı

    Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
    Devamını Oku

    Yunan Tatlısı

    Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
    Devamını Oku

    Eti Puf Tatlısı

    Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
    Devamını Oku

    Bağdat Tatlısı

    Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
    Devamını Oku

    Pekmezli Tatlılar

    Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
    Devamını Oku

    Pudingli Tatlılar

    Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
    Devamını Oku

    Funika Tatlısı

    Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
    Devamını Oku

    Tatlı Tarifleri

    Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
    Devamını Oku

    Atom Tatlısı

    Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
    Devamını Oku

    Lök Tatlısı

    Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
    Devamını Oku

    Bisküvili Sütlü Tatlılar

    Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
    Devamını Oku

    Kerhane Tatlısı

    Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
    Devamını Oku

    Trileçe Tatlısı

    Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
    Devamını Oku

    Padişah Tatlısı

    Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
    Devamını Oku

    Kerebiç Tatlısı

    Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
    Devamını Oku

     

    Popüler İçerik
    İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
    Kerane Tatlısı
    Kolay Tatlı Tarifleri
    Billuriye Tatlısı
    Şam Tatlısı
    Son Forum Konuları
    Yardım Sayfaları
    Gizlilik Politikası  
    Çerez (Cookie) Politikası
    Güvenlik Politikası
    Bizimle İletişime Geçin
    Forumlar
    Site Haritası
    Feed
    Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
    Ocak - 2024