Yumurtasız Tatlılar, özellikle yumurtaya karşı alerjisi olan
kişiler için kaçınılmaz olacak tariflerdir. Yumurtasız tatlılar, çoğunlukla
sütlü ve hafif tatlılardan oluşmaktadır. Sizde kendinize güzel bir yumurtasız
tatlı hazırlamak istiyorsanız tariflerimize göz atmanızı öneririz…
Yumurtasız Muhallebili Kadayıf Tatlısı İçin
Malzemeler
- 300 gr tel kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı dolusu ceviz içi
Muhallebisi İçin
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı + 2 yemek
kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 paket sıvı krema
Yumurtasız Muhallebili Kadayıf Tatlısı Hazırlanışı
Muhallebili kadayıf
tatlımızın hazırlığına muhallebi ile başlayalım ve bunun için orta büyüklükte
bir pişirme tenceresi alalım. İlk önce tencerenin içerisine tereyağını alıp
eritelim. Yağ eridikten sonra unu tencereye alalım ve unun kokusu çıkana dek
kavuralım. Bu aşama da unun çok fazla kavrulmaması gerekiyor. Un kavrulduktan
sonra soğuması için bir müddet bekletelim. Bu arada kadayıfları doğrama tahtasının
üzerine alalım ve keskin bir bıçak ile ince ince kıyalım. Arzu ederseniz eğer
kadayıfları bir gece buzlukta bekletip sabah ufalayabilirsiniz. Eğer vaktiniz
yok ise doğramanızda yeterli gelebilir. Doğradığımız kadayıfları kavurmak için
teflon bir tavanın içerisine 2 yemek kaşığı tereyağıyla margarini ilave edelim
ve yağlar eriyince kadayıfları tavanın içerisine alıp kavuralım. Kadayıflar
kızarınca içerisine ceviz içini ve toz şekeri serpiştirip ocağın altını
kapatalım. Soğumuş olan unun üzerine vanilyayı, nişastayı ve sütü ilave edip
mikser ile çırpalım. Akabinde ocağın altını orta harlı olacak şekilde açalım ve
muhallebiyi bir taşım kaynayana dek pişirelim. Pişmiş olan muhallebiyi ocağın
üzerinden indirelim ve biraz ılıması için bekletelim. Ilıdıktan sonra içerisine
sıvı kremayı döküp mikserle çırpalım. Önceden hazırladığımız kadayıfların
yarısını kare bir borcamın üzerine serpiştirelim. Hazırladığımız muhallebiyi de
kadayıfların üzerine yayalım. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine
serpiştirelim ve tatlıyı soğuması için buzdolabına kaldıralım. Soğumuş olan
muhallebili kadayıf tatlımızı dilimleyip sunum yapalım. Afiyet olsun…
Yumurtasız Etimek Tatlısı İçin Gerekli
Malzemeler
- 1 paket tuzsuz etimek
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 paket vanilyalı puding
(süt)
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
Yumurtasız Etimek Tatlısı Hazırlanışı
Tatlımızın yapılışına
şerbet ile başlayalım ve bunun için toz şekeri bir pişirme kabının içerisine
alıp karamelize olana dek pişirelim.

Şeker eriyince üzerine 3 bardak suyu bir
hamle de boşlatalım ve şerbeti birkaç taşım kaynatalım. Daha sonra ılınması için bir müddet
bekletelim. Bu arada tatlının etimeklerini uygun büyüklükte bir borcam veya
fırın kabının içerisine dizebiliriz. Tek sıra halinde dizdiğimiz etimeklerin
üzerine hazırladığımız şerbeti dökelim ve pudingi hazırlamaya geçelim. Bir paket
vanilyaı pudingi bir pişirme kabının içerisine boşaltalım ev üzerine yeteri
kadar süt ilavesi yapalım. Pudingi hazır kullanacağımız için arka kısmında ne
kadar süt kullanılması gerektiği yazacaktır. Ocağın üzerine tencereye alalım ve
sürekli karıştırarak pişirelim. Ilıdıktan sonra pudingi etimek tatlısının
üzerine dökelim ve krem şantiyi hazırlamaya geçelim. Bir su bardağı süt ile bir
paket krem şantiyi mikser ile çırpıp soğumuş olan tatlının üzerine bir spatula
ile sürelim. Son olar tatlımızın her tarafına Antep fıstığı veya Hindistan cevizi
serpiştirip dilimleyelim. Hazır hale gelen etimek tatlımızı dilimlerinden
çıkartıp sunum yapalım. Afiyet olsun
Yumurtasız Bisküvili Sarma Tatlısı Malzemeler
- 1 paket sade bisküvi
- 5 su bardağı süt
- 1 fincan iri kıyılmış
ceviz içi
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı toz şeker
Krem Şanti İçin
- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Çikolata Sosu İçin
- 1 su bardağı süt
- 1 küçük paket kakao
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 fincan toz şeker
Yumurtasız Bisküvili Sarma Tatlısı Hazırlanışı
Tatlının hazırlanmasına
muhallebiyle başlayalım ve muhallebi için verilen malzemeleri bir tencerenin
içerisine alıp karıştıralım. Ardından tencereyi ocağın üzerine alalım ve orta
harlı ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Bisküvileri robotun içerisine
alalım ve toz haline gelen de çekelim. Toz olan bisküvileri bir fırın
tepsisinin üzerine yayalım. Bisküvilerin üzerine de hazırladığımız ve
ılıttığımız muhallebiyi dökelim. Buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar bu
şekilde soğuması için bekletelim. Krem şantiyi hazırlamak için toz şantiyi ve
sütü bir çırpma kabının içerisine alıp karıştıralım ve istenilen kıvama
geldiğinde buzdolabında bekleyen muhallebinin üzerine döküp yayalım. Son olarak
çikolata sosu için verilen malzemeleri bir sos tavasının içerisine alıp
karıştırarak pişirelim. Tatlımızı börek keser gibi keselim ve kestiğimiz
karelerden bir tanesini rulo şeklinde yapıp tepsiden çıkartalım. Çıkarttığımız
tatlıyı servis tabağının üzerine alalım ve çikolata sosuyla süsleyip sunum
yapalım.
Afiyet olsun.
Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:08:53