Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Yumurtasız Tatlılar

Yumurtasız Tatlılar

Yumurtasız Tatlılar, özellikle yumurtaya karşı alerjisi olan kişiler için kaçınılmaz olacak tariflerdir. Yumurtasız tatlılar, çoğunlukla sütlü ve hafif tatlılardan oluşmaktadır. Sizde kendinize güzel bir yumurtasız tatlı hazırlamak istiyorsanız tariflerimize göz atmanızı öneririz.

Yumurtasız Muhallebili Kadayıf Tatlısı İçin malzemeleri

  • 300 gr tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı dolusu ceviz içi

Muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket sıvı krema

Yumurtasız Muhallebili Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?


Muhallebili kadayıf tatlımızın hazırlığına muhallebi ile başlayalım ve bunun için orta büyüklükte bir pişirme tenceresi alalım. İlk önce tencerenin içerisine tereyağını alıp eritelim. Yağ eridikten sonra unu tencereye alalım ve unun kokusu çıkana dek kavuralım. Bu aşama da unun çok fazla kavrulmaması gerekiyor. Un kavrulduktan sonra soğuması için bir müddet bekletelim. Bu arada kadayıfları doğrama tahtasının üzerine alalım ve keskin bir bıçak ile ince ince kıyalım. Arzu ederseniz eğer kadayıfları bir gece buzlukta bekletip sabah ufalayabilirsiniz. Eğer vaktiniz yok ise doğramanızda yeterli gelebilir. Doğradığımız kadayıfları kavurmak için teflon bir tavanın içerisine 2 yemek kaşığı tereyağıyla margarini ilave edelim ve yağlar eriyince kadayıfları tavanın içerisine alıp kavuralım. Kadayıflar kızarınca içerisine ceviz içini ve toz şekeri serpiştirip ocağın altını kapatalım. Soğumuş olan unun üzerine vanilyayı, nişastayı ve sütü ilave edip mikser ile çırpalım. Akabinde ocağın altını orta harlı olacak şekilde açalım ve muhallebiyi bir taşım kaynayana dek pişirelim. Pişmiş olan muhallebiyi ocağın üzerinden indirelim ve biraz ılıması için bekletelim. Ilıdıktan sonra içerisine sıvı kremayı döküp mikserle çırpalım. Önceden hazırladığımız kadayıfların yarısını kare bir borcamın üzerine serpiştirelim. Hazırladığımız muhallebiyi de kadayıfların üzerine yayalım. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine serpiştirelim ve tatlıyı soğuması için buzdolabına kaldıralım. Soğumuş olan muhallebili kadayıf tatlımızı dilimleyip sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Yumurtasız Etimek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 paket vanilyalı puding (Süt)
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Yumurtasız Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımızın yapılışına şerbet ile başlayalım ve bunun için toz şekeri bir pişirme kabının içerisine alıp karamelize olana dek pişirelim. Şeker eriyince üzerine 3 bardak suyu bir hamle de boşlatalım ve şerbeti birkaç taşım kaynatalım. Daha sonra ılınması için bir müddet bekletelim. Bu arada tatlının etimeklerini uygun büyüklükte bir borcam veya fırın kabının içerisine dizebiliriz. Tek sıra halinde dizdiğimiz etimeklerin üzerine hazırladığımız şerbeti dökelim ve pudingi hazırlamaya geçelim. Bir paket vanilyalı pudingi bir pişirme kabının içerisine boşaltalım ev üzerine yeteri kadar süt ilavesi yapalım. Pudingi hazır kullanacağımız için arka kısmında ne kadar süt kullanılması gerektiği yazacaktır. Ocağın üzerine tencereye alalım ve sürekli karıştırarak pişirelim. Ilıdıktan sonra pudingi etimek tatlısının üzerine dökelim ve krem şantiyi hazırlamaya geçelim. Bir su bardağı süt ile bir paket krem şantiyi mikser ile çırpıp soğumuş olan tatlının üzerine bir spatula ile sürelim. Son olarak tatlımızın her tarafına Antep fıstığı veya Hindistan cevizi serpiştirip dilimleyelim. Hazır hale gelen etimek tatlımızı dilimlerinden çıkartıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Yumurtasız Bisküvili Sarma Tatlısı malzemeleri
  • 1 paket sade bisküvi
  • 5 su bardağı süt
  • 1 fincan iri kıyılmış ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı toz şeker
Krem Şanti için
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Çikolata Sosu için
  • 1 su bardağı süt
  • 1 küçük paket kakao
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 fincan toz şeker
Yumurtasız Bisküvili Sarma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlının hazırlanmasına muhallebiyle başlayalım ve muhallebi için verilen malzemeleri bir tencerenin içerisine alıp karıştıralım. Ardından tencereyi ocağın üzerine alalım ve orta harlı ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Bisküvileri robotun içerisine alalım ve toz haline gelen de çekelim. Toz olan bisküvileri bir fırın tepsisinin üzerine yayalım. Bisküvilerin üzerine de hazırladığımız ve ılıttığımız muhallebiyi dökelim. Buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar bu şekilde soğuması için bekletelim. Krem şantiyi hazırlamak için toz şantiyi ve sütü bir çırpma kabının içerisine alıp karıştıralım ve istenilen kıvama geldiğinde buzdolabında bekleyen muhallebinin üzerine döküp yayalım. Son olarak çikolata sosu için verilen malzemeleri bir sos tavasının içerisine alıp karıştırarak pişirelim. Tatlımızı börek keser gibi keselim ve kestiğimiz karelerden bir tanesini rulo şeklinde yapıp tepsiden çıkartalım. Çıkarttığımız tatlıyı servis tabağının üzerine alalım ve çikolata sosuyla süsleyip sunum yapalım.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 04:22:09
Yumurtasız Tatlılar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Yumurtasız Tatlılar Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Yumurtasız Tatlılar"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli olarak hazırlanan İrmikli Vezir Parmağı tatlısı tarifini kolayca temin edebileceğiniz malzemelerl...
Kerane Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyyar satıcıların satmış olduğu bir tatlı olarak bilinen kerane tatlısını evde yaparak tatlı yapmanın...
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif hazırlayabilirsiniz. Fakat çalışan bayanlar için ya da zamanı olmayan bayanlar için anı gele...
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek olduğundan kolesterolu yükseltmeyen leziz tatlılardandır. Bağırsakları çalıştırıcı, böbrek ağrılar...
Şam Tatlısı
Şam Tatlısı
Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir tatlı çeşididir. Ramazan ayında tıpkı lokma tatlısı gibi daha fazla tercih edilen Şam tatlısı Arap...
Halep Tatlısı
Halep Tatlısı
Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep tatlısının yapılışına bir göz atalım.Halep Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?1 kilogram 3 numara aç...
Yunan Tatlısı
Yunan Tatlısı
Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidir. Bu nedenle yaz aylarında yapmayı planlarsanız, mutlaka buzdolabında dondurucuda bulundurmanızı ...
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan görselliğinin yanı sıra damaklarda bıraktığı mükemmel ötesi lezzeti ile beğeninizi toplayacak tat...
Bağdat Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirlerinize değişik bir lezzet tattırabilirsiniz. Tatlı krizleriniz için de ideal olan Bağdat tatlısı na...
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıları rahatlıkla önerebiliriz. Bilhassa pekmezin faydaları sağlık açısından da oldukça fazladır. Bunu...
Pudingli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafirlerinize, çocuklarınıza ya da akşam yemeğinden sonra çayınızın yanına kolayca hazırlayıp birkaç sa...
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti görüntüsü gibi şahane olan bu Funika Tatlısı için kullanacağınız külah metal külahlar olabileceği ...

 

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Halep Tatlısı
Yunan Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Pekmezli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Funika Tatlısı
Tatlı Tarifleri
Atom Tatlısı
Lök Tatlısı
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Kerhane Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Padişah Tatlısı
Kerebiç Tatlısı
Kıvrım Tatlısı
İrmikli Sütlü Tatlı
Sütlü Top Tatlılar
Tül Perde Tatlısı
Hafif Sütlü Tatlılar
Makara Tatlısı
Ballı Tatlılar
Prenses Tatlısı
Tatlı Çeşitleri
Tavuk Göğsü Tatlısı
Popüler İçerik
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça faz...
Atom Tatlısı
Atom Tatlısı
Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlıl...
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elazığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edile...
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapı...
Kerhane Tatlısı
Kerhane Tatlısı
Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıkla...
Trileçe Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulu...
Padişah Tatlısı
Padişah Tatlısı
Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024