tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Vişneli Etimek Tatlısı

Vişneli Etimek Tatlısı, mayhoş ve hafif tatlı sevenler için etkileyici nitelikte olan muhallebili bir tatlı çeşididir. Süt, un, nişasta gibi birçok yararlı ürünle hazırlanan tatlının bir gece önceden dinlendirerek servis etmeniz lezzeti açısından daha etkin olacaktır. İlk sıcaklığı çıkarak üzerini streçle kapatıp kendi soğukluğuyla buzdolabına kaldırmanız tavsiye edilir. Vişne kompostosu eklenerek hazırlanan bu tatlı kalori bakımından da yüksek sayılmaktadır. Yöresi tam olarak nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hanımlar tarafından en çok tercih edilen pratik tatlı çeşitlerinden sayılmaktadır.

 

Vişne çıktığı dönemde taze olarak yapabileceğiniz Vişneli Etimek Tatlısı'nın detaylarından bahsedecek olursak;

Vişneli Etimek Tatlısı Malzemeleri 6 Kişilik

  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 2 su bardağı vişne kompostosu

Vişne Kompostosu Hazırlamak İçin;

  • 7-8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 litre su
  • Yarım kg. çekirdeksiz vişne

Muhallebisi İçin;

  • 5 çorba kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin

Üzeri İçin;

  • 6-7 adet kakaolu bisküvi

Vişneli Etimek Tatlısı Hazırlanışı

Soğumaya bırakarak önceden hazırlamamız gereken komposto için bir tencerede toz şeker, su ve vişneyi ekleyerek 5-6 dakika kaynatılır ve ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır.

Vişneli Etimek Tatlısı

Marketlerden kolayca temin edebileceğiniz etimekler paketten çıkarılır ve 50 cm kalınlığında dikdörtgen bir borcamın alt zeminine dizilir. Önceden hazırlanan vişne kompostosuyla etimekler ıslatılır.

Çekirdekleri çıkarılmış olan vişneler de blenderden geçirilerek ıslanan etimeklerin üzerine yayılır. Sıra geldi muhallebiyi hazırlamaya. Muhallebi için; tencereye margarin eklemeden süt, un, nişasta, toz şeker ve vanilya eklenir çırpı yardımıyla topaklanmaması için yavaşça karıştırılarak orta ateşte pişirilir. Kıvamı koyulaşan muhallebiye margarin ekleyerek bir müddet daha karıştıralım ve ocağı kapatalım.

Pişen muhallebinin iyice ince bir krema kıvamında olması için blender yardımıyla çırpılır ve  borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine düzgünce dökülür. Tercihe bağlı olarak kullanacağınız kakaolu bisküviler de elimizde ufalanarak muhallebinin üzerine serpiştirilir.

Son olarak bir müddet kendi sıcaklığının geçmesi için bekletilen Vişneli etimek tatlısı dinlendirilmek üzere buzdolabına konulur ve üzeri fıstık ile süslenerek ikram edilir. Dilerseniz yanına dondurma da ekleyerek serin bir tatlı olarak yenmesi sağlanır.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:10:51

Vişneli Etimek Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Vişneli Etimek Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018