tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Vezir Parmağı Tatlısı

Vezirparmağı tatlısı, şerbetli bir tatlı olmasına rağmen oldukça hafif bir tatlı tarifidir. Tatlının adının vezir parmağı olmasının nedeni tatlının şeklinden kaynaklanmaktadır. Lezzeti ve yapılışı tulumba tatlısına benzer olsa da her tatlının kendine has ayrı bir tadı varıdır. Siz de bu tatlının tadını merak ediyor iseniz hazırlanışına ve malzeme listesine bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Ardından hazırlanışı kolay olan bu tatlının bir tek hazırlanması ve sunum yapılması kalıyor...

Vezirparmağı Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 3 tane yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1000 gr tereyağı veya margarin

Şerbeti İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı su
  • 4,5 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu taze limon suyu

Kızartılması İçin

  • Bir veya iki su bardağı sıvıyağ

Vezirparmağı Tatlısı Hazırlanışı

Vezirparmağı tatlımızın hazırlanışı hamur ile başlayalım ve bunun için suyu bir tencerenin içerisine alıp ısıtalım. Isının suyun içerisine tereyağını ilave edelim ve eritelim. Yağ eriyince tencerenin içerisine unu eleyerek boca edelim ve unun üzerine de tuz ile şekeri serpiştirelim. Kaynayana dek bu karışımı sürekli karıştıralım ve kaynamaya başladığında ise ocağın altını en kısık ateşe alıp 3-4 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirelim.

Hamur tencerenin içerisine yapışmayacak niteliğe geldiğinde ise hamuru ocağın üzerinden indirelim ve ara sıra karıştırarak soğutalım.

Vezir Parmağı Tatlısı

Bu arada hamur soğurken biz de şerbeti hazırlamaya geçebiliriz. Şerbet için verilen suyu ve toz şekeri uygun büyüklükte bir tencerenin içerisine alalım ve tencereyi ocağın üzerine yerleştirelim. Orta harlı ateşte şerbeti kaynatalım ve kaynadıktan sonra içerisine limon suyu ilavesi yapıp bir taşım daha kaynatalım. Şerbet kaynadıktan sonra ocağın üzerinden indirelim ve soğuması için bir kenara kaldıralım.

Hamur soğuduktan sonra diğer malzemeleri hamurun içerisine alalım ve mikser ile çırpalım. Pürüzsüz bir hamur oluşturana dek mikser ile çırpalım ve istediğimiz görüntüye ulaşınca ellerimizi sıvıyağ ile hafif şekilde yağlayalım. Soğuk olan hamurdan parçalar kopartıp önce yuvarlayalım. Ardından ise parmak şeklini verelim ve bu şekilde diğer kalan hamura da aynı işlemi uygulayalım. Şekil verdiğimiz hamurları soğuk olan yağın içerisine alıp her taraflarını kızartalım. Kızarmış olan hamurları önceden hazırladığımız ve soğuttuğumuz şerbetin içerisine alalım ve şerbetini çekene dek bekletelim. Bütün hamurları şerbete buladıktan sonra bir saat kadar bekletelim ve sürenin ardından şerbetin içerisinden çıkartıp servis tabaklarına alalım.

Dip Not; İlk seferde soğuk yağın içerisine aldığımız tatlıları kızarttıktan sonra yağı soğutalım ve ikinci sefer de kızartacağımız hamurları soğuk yağın içerisine alalım. Bu şekilde yağın içerisine alacağımız sıradan yağın soğuk olması gerekiyor. Bu yöntem vezirparmağı tatlısının en önemli bir püf noktasıdır.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:12:06

Vezir Parmağı Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Vezir Parmağı Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018