tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Tulumba Tatlısı

Tulumba tatlısı, ne kadar kıtır bir lezzeti olursa o kadar zevkle yenilebilecek tatlı çeşitlerinden biridir. Aslında oldukça kolay bir tatlıdır. Normalde dışarıdan aldıklarınız özel makinalarda yapılmaktadır. Ama isterseniz bunu evde kendinizde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Önemli olan tatlının hamurunu iyi yoğurmanız, pürüzsüz bir kıvam elde etmenizdir. Birde tulumba tatlılarını kızartırken ağır ateşte güzelce kızarmalarını sağlamalısınız. Tatlının hamuru kek hamurundan daha sert olmalı, şerbeti ise baklava şerbetinden daha koyu kıvamlı olmalıdır. Daha sonra tatlılarınızı hem konuklarınıza ikram edebilir, hem de afiyetle tüketebilirsiniz. Şimdi hep birlikte tulumba tatlısını hazırlamaya başlayalım.

Tulumba tatlısı için gerekli malzemeler

  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 fiske tuz
  • 3 adet yumurta
  • Kızartmak için bol miktarda sıvı yağ

Şerbet malzemeleri

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Tulumba tatlısı yapımı

Tatlının yapımına başlamadan önce şerbetini hazırlayalım. Şerbetin kıvamı koyu olmalıdır. Bir tencerenin içine suyu ve toz şekeri koyalım. Bunu orta ateşe koyarak pişirmeye başlayalım. Kaynamaya başladığında içine bir dilim limonu ilave edelim. Daha sonra koyu kıvamlı oluncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika kaynatmaya devam edelim. Daha sonra ocaktan aldığımız şerbetin soğuması için uygun bir yere alalım.

Şimdi tulumba tatlısının hamurunu hazırlamaya başlayalım. Bir tencerenin içine toz şekeri, suyu, tereyağı ve tuzu koyarak kaynatmaya başlayın.

Tulumba Tatlısı

Kaynadığında içine 2,5 su bardağı unu ilave edin. Bunu topaklanmaması için tahta bir kaşıklı hızlı bir şekilde karıştırın. Toparlana hamuru yaklaşık 2-3 dakika sertçe vurarak pişirin. Daha sonra ocaktan alarak, ılınmasını sağlayın. Hamurunuz ılındıktan sonra, içine yumurtaları kırarak iyice yedirin. Bu sırada hamurunuz parçalı bir görünüm alabilir. Fakat bunun için telaş etmenize gerek yok. Siz hamuru yoğurdukça kendisi düzelecektir. İçine irmik ve nişastayı da ilave ederek yoğurmaya devam edin.

Hamur hazır olduğunda, derin bir kızartma tenceresinin içine bol miktarda sıvı yağı koyun. Yaklaşık bir litre kadar yağ kullanabilirsiniz. Hamurunuzu sağlam bir sıkma torbasının içine koyun. Yağı kızdırmadan hamuru içine sıkacaksınız. Tulumba tatlısının şeklini veren tırtıl kalıbı kullanırsanız, hazır tatlılardan farklı olmayan şekilde tulumba tatlısı hazırlayabilirsiniz. Olmazsa elinizle şekil vermeye çalışın. Yağın içine yeteri kadar hamur sıktıktan sonra, ocağın altını açın. Yağ kızıp tatlılar yağın üzerine çıkınca, biraz ateşin ayarını düşürün ve tatlıları istediğiniz kadar kızartın. Ağır kızardığı kadar çıtır bir tulumba tatlısı hazırlayabilirsiniz. Yağın içinden aldığınız tatlıları soğuk şerbetin içine atın. Burada 1-2 dakika kaldı mı yeterli olacaktır. Bu arada daha hamurunuz varsa, ocağın altını kapatın ve yağın soğumasını sağlayın. En azından yağ iyice ılınsın. Bunu yapmazsanız, tatlıları içine attığınızda hemen kızaracak ve içleri hamur kalacaktır. Ayrıca tulumba tatlısının özelliği olan çıtırlık elde edilmeyecektir.

Şerbetlenen tatlıları servis tabaklarına alarak, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:13:37

Tulumba Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Tulumba Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018