tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Şerbetli Tatlılar

Şerbetli tatlılar, Özellikle davet sofraları ve kutlamaların ardından afiyetle tüketilebilecek tatlı çeşitleridir. Ayrıca şerbetli tatlıları yaparken dikkat edilecek önemli ayrıntı şerbetin içerisine katılması gereken limon suyudur. Limon suyunu ilave etmeniz halinde tatlılar hem şekerlenmeyecektir hem de limonun aroması tatlıya enfes bir lezzet katacaktır.

Şekerpare Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 avuç fındık içi
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ

Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 4 veya 5 damla limon suyu

Şekerpare Tatlısı Hazırlanışı

Şekerpare tatlısının hazırlığına şerbetle başlayıp soğumasını kolaylaştıralım. Şerbeti pişirmek için uygun büyüklükte bir pişirme kabı alalım ve içerisine suyla beraber toz şekeri ilave edip tencereyi ocağın üzerine yerleştirelim. Orta harlı ateşin üzerinde şerbeti iki taşım kaynatalım ve limon suyunu dâhil edelim. Sonra şerbeti bir iki tahta kaşıkla karıştırıp beş dakika kadar kısık ateşte kaynatalım. Ocağın üzerinden indirelim ve soğuması için bir kenarda bekletelim. Şerbet soğurken biz de tatlının hamuru hazırlamaya geçelim ve hamuru yoğuracağımız çukur bir kap alalım. Karıştırma kabına ilk önce yumurtaları kıralım ve çatalla yumurtaları dağıtıp çırpalım. Yumurtaların üzerine irmik, vanilya, sıvıyağ, kabartma ve unu ilave edip parmak uçlarımızla karışımı yoğuralım. Ardından kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturalım ve hamurdan ceviz iriliğinde bir tane parça kopartalım. Koparttığımız parçayı avuç içimizde yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine oturtalım. Eğer evinizde o an yağlı kağıt yok ise fırın tepsisinin içerisini sıvıyağla yağlayabilirsiniz. Diğer hamurlara da aynı işlemi yaparak, her hamurun orta kısmına bir tane fındık yerleştirelim. Bu aşamada fındığı hamura yerleştirirken biraz bastırmanız da fayda olacaktır. Hazırladığımız tatlıları fırına gönderelim ve 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar bekletelim. Her tarafı kızaran tatlımızı fırının içerisinden alalım ve ılıması için bir müddet bekletelim. Tatlımızın her tarafına şerbet dökelim ve üzerine bir tane tepsi kapatıp bir saat kadar bekletelim. Bir saatin ardından şekerpare tatlımızı servis tabaklarına alıp sunum yapalım. Afiyet olsun…

Pratik Baklava İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 250 gr dövülmüş ceviz içi
  • 500 gr tereyağı

Şerbeti İçin

  • 1 kilo toz şeker
  • 500 ml su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Pratik Baklava Hazırlanışı

Pratik baklava tatlımız için öncelikle şerbeti hazırlamaya geçelim ve şerbet için verilen malzemeleri bir pişirme kabına alıp ocağın üzerine yerleştirelim. Şerbet kaynamaya başladığında ocağın altını kısalım ve içerisine bir tatlı kaşığı limon suyunu ilave edip 6 dakika kadar pişmeye bırakalım. Sürenin ardından şerbeti ocağın üzerinden alıp ılıması için bir kenara kaldıralım. Şerbet ılırken biz de pratik baklavamızın hazırlığına geçelim.

Şerbetli Tatlılar

Bunun için hazır olarak aldığımız baklavalık yufkaya uygun bir tane fırın tepsisi ayarlayalım. Eğer böyle bir imkanımız yok ise yufkayı kuru olan tezgahın üzerine serelim ve fırın tepsimizi yufkanın üzerine alıp dışarı da kalan kısımları bir bıçak ile keselim. Tereyağını bir cezve veya sos tavasının içerisine alıp eritelim. Yanmayacak derece de erittiğimiz tereyağından tepsinin her tarafına sürelim. Akabinde iki tane baklavalık yufkayı oklavaya sarıp fırın tepsisine yerleştirelim. Yufkaların üzerlerine bir fırça ile tereyağından sürelim. Tekrar iki tane baklavalık yufka alalım ve onların üzerine de tereyağı sürüp ceviz içinden serpiştirelim. Oklavaya iki tane yufka daha sarıp cevizlerin üzerini kapatalım ve tereyağı sürüp tekrar yufka yerleştirelim. Tepsinin en üst kısmına gelene dek bu işlemi uygulayalım ve son olarak tepsiye yufka döşeyip işlemi bitirelim. Baklavamızı bir keskin bıçakla güzel bir şekilde keselim ve kalan tereyağını da baklavanın her tarafına dökelim. Hazırladığımız tatlımızı fırına gönderip 200 derece de yaklaşık yarım saat kadar pişirelim. Süre içerisinde nar gibi kızaran baklavamızı fırından alalım ve biraz ılıdıktan sonra üzerine ılık şerbeti dökelim. Baklava tepsimizin üzerine başka bir tepsi kapatıp tatlımızı bir saat kadar dinlendirelim. Dinlenmiş olan pratik baklavamızı servis tabaklarına alıp sunum yapalım. Afiyet olsun…

Fıstıklı Sarma Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 400 gr çekilmiş Antep fıstığı
  • 750 gr tereyağı

Şerbeti İçin

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Fıstıklı Sarma Tatlısı Hazırlanışı

Fıstıklı sarma tatlısının yapılışına şerbet ile başlayalım ve şerbet için verilen malzemelerden toz şeker ile suyu bir pişirme tenceresinin içerisine alıp ocağın üzerine yerleştirelim. Kısık ateşte şerbeti kaynayana dek pişirelim ve kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edelim. Limon suyunu ekledikten sonra şerbeti beş altı dakika daha kaynatıp ocağın üzerinden indirelim. Şerbet ılırken biz de fıstıklı sarma tatlının diğer hazırlıklarına geçelim. Öncelikle tereyağını bir ufak tencerenin içerisine alıp eritelim.  Yağın rengi hafif kararınca ocağın üzerinden indirelim ve 2-3 dakika kadar bekletelim. Aldığımız hazır baklavalık yufkalardan bir tanesini tezgahın üzerine serelim ve her tarafına tereyağından sürelim. Tereyağının üzerine de çekilmiş Antep fıstığından serpiştirelim ve yufkayı oklavaya saralım. Çok sıkı olmayacak şekilde oklavaya sardığımız yufkanın bir kenarından tutalım ve yağlanmış fırın tepsisinin üzerine çıkartalım. Kalan diğer hazır baklavalık yufkalara da aynı tekniği uygulayalım ve bütün yufkalar bittikten sonra üzerilerine kalan tereyağını bir fırçayla sürelim. Hazırladığımız fıstıklı sarma tatlımızı 180 derecelik fırına gönderelim ve 20 dakika kadar pişmeye bırakalım. Fazla kızarmadan tatlımızı fırında alalım ve ılımaya bırakalım. Tatlı ılıdıktan sonra üzerine ılık olan şerbeti dökelim ve dinlenmesi için birkaç saat bekletelim. Dinlenip şerbetini çeken tatlımızı uygun büyüklükte dilimleyip servis yapalım. Arzu ederseniz eğer tatlıyı servis yapacağınız sırada üzerlerine dövülmüş Antep fıstığı serpiştirebilirsiniz.  

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:12:29

Şerbetli Tatlılar Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Şerbetli Tatlılar"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, sağlıklı olduğu kadar besleyici de bir meyve tatlısı çeşididir. Ayrıca incir ve cevizin insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Çocuklarınızı...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018