tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Şerbetli Gül Tatlısı

Şerbetli gül tatlısı, görselliği ile gözlere hitap eden, lezzeti ile ise damaklarda harika bir tat bırakan hafif ve yapılışı oldukça kolay bir tatlı tarifidir. Görsel anlamda misafirlerinize bir şölen yaşatmak istiyorsanız şerbetli gül tatlısını deneyebilirsiniz. Görünüşte zor gibi görünen aslında yapımı çok kolay olan tatlı mutfak deneyimi olmayanalar hatta daha önce hiç şerbetli tatlı yapmayanların bile kolaylıkla yapabileceği bir tatlı türüdür. Gevrekliğini oldukça uzun süre muhafaza ettiği için bayramlarda da sıkça tercih edilen bir tatlıdır. Peki, şerbetli gül tatlısı nasıl yapılıyor? Hangi malzemeler kullanılıyor? Hangi aşamalardan oluşuyor? Gelin hep birlikte yapalım.

Şerbetli Gül Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin

  • Oda ısısında erimiş 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 kahve kaşığı sirke
  • 1 tane vanilya
  • 1 tane kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

Şerbeti İçin

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri İçin

  • 1 çay bardağı tüm fındık içi
  • Toz Antep fıstığı

Şerbetli Gül Tatlısı Hazırlanışı

Şerbetli gül tatlısının şerbeti için, uygun bir tencereye verilen ölçülerde toz şeker ve suyu ilave edin. Tencereyi ocağa alarak, şeker eriyene kadar devamlı karıştırın. Aksi halde şerbet şekerlenebilir. Şerbetin şekerlenmesini önlemek için şeker eriyene kadar karıştırılması gerekir. Şerbet kaynama aşamasına ulaştığı zaman, ocağın ısısını azaltın. 5 dakika kadar kısık ateşte kaynadıktan sonra limon suyunu ilave ederek 15 dakika daha kısık ocakta kaynatın.

Şerbetli Gül Tatlısı

Şerbetli gül tatlısı için hazırlanan şerbetin yoğun bir kıvamda olması gerekmektedir. Şerbet yoğun bir kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın ve şerbeti soğumaya alın.

Tatlının hamuru için, yoğurma kabına ilk olarak sıvı malzemeleri koyun. Oda ısısında erimiş tereyağı, sıvıyağ, yumurta ve yoğurdu ekleyin. Sıvı malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra kuru malzemeleri ekleyin. İlk olarak irmik, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayacak kıvama ulaşana kadar yavaş yavaş un ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamur oldukça yumuşak bir kıvama sahip olmalıdır. Hamurun yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra üzerine nemli bir bez kapatarak 20 dakika kadar dinlendirin.

Hamurun dinlenme süresi tamamlandıktan sonra hamuru büyük büyük bezelere ayırın. Mutfak tezgahını hafif unlayıp bezeleri merdane ile açın. Hamur ne çok kalın ne de çok ince olmalıdır. Orta kalınlıkta bir hamur açtıktan sonra ufak bir çay bardağı ile hamuru yuvarlak yuvarlak kesin. Her bir yuvarlağı diğerinin yarısından başlayarak üzerine koyun. Üst üste sıraladığınız hamurları dıştan başlayarak içe doğru rulo şeklinde katlayın. Her bir ruloyu ortadan ikiye kesin. Bu sayede her bir rulodan iki adet tatlı çıkacaktır. Her bir gülün ortasına tüm fındık yerleştirin. Hazırladığınız gülleri kesme yerleri altta kalacak şekilde fırın kabına aralıklar ile dizin. Tepsiyi önceden 190 derecede ısıtılmış fırına verip, güllerin üzeri kızarana kadar pişirin. Güller kıpkırmızı kızardıktan sonra fırından alın. Soğuyan şerbeti sıcak tatlının üzerine bir kepçe kullanarak eşit şekilde dökün. Tatlı şerbette 1-2 saat kadar bekledikten sonra servis yapmak için hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:14:05

Şerbetli Gül Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Şerbetli Gül Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018