Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Şeftali Tatlısı

Şeftali Tatlısı

Şeftali Tatlısı, meyvelerden yapılan tatlının her çeşidini yemek için çıldıranlar bu lezzetli tarifimiz sizler için. Yaz aylarında tazecik çıkan şeftalinin o mis gibi kokusu eşliğinde harika ve düşük kalorili bir tatlı yapabileceğinize inanamayacaksınız. Yapılışı bakımından ayva tatlısı ile benzerlik gösteren bu mükemmel tatlıyı süre bakımından da hemen yapıyor olmanız tatlı krizinizi önleyecek niteliktedir. Yazın özellikle diyet yapanların menülerinde değişiklik yaparak şeftali tatlısını ekleyeceklerinin teminatını verebiliriz.

İç kısmını dilediğiniz gibi doldurabileceğiniz şeftali tatlısının hem fırında pişirilerek yapılan tarifini hem de dondurmalı olarak nasıl yapılabileceği ile ilgili tarif detaylarını paylaşacağız. Tariflerde kullanacağınız şeftaliler içleri doldurulabilir olması açısından sert ve tüylü şeftalilerden olmalıdır. Zira nektarı türündeki şeftaliyi kullanırsanız çok sert olduğundan pişme süresi çok daha uzayabilmektedir. Şekeri fazla sevmeyenler şeker yerine sakarin ekleyerek de tarifimizi uygulayabilirler. Ne duruyoruz? Hemen deneyelim.

Şeftali Tatlısı Malzemeleri 6 Kişilik

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kg. Şeftali
  • 50 gr. Dövülmüş badem veya fındık içi
  • 50 gr. Dövülmüş ceviz

Şeftali Tatlısı Nasıl Yapılır?


Şeftalilerin dik durması için imkân sağlayacak yayvan bir fırın tepsisinde yıkanan şeftaliler ortadan ikiye kesilir ve çekirdekleriyle yatak kısımları temizlenir. Oyuk kısımları üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir. Şeftalilerin oyulan kısımları eşit olacak şekilde toz şeker ile doldurulur. Fırın tepsisinin içine bir su bardağı su eklenir. Şeftalilerin üzerleri yanmaması açısından yağlı kâğıt ile kaplanır. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 35*40 dakika kadar pişirilir. Bu ölçüyü şeftalilerin diriliği kaybolana kadar pişirilmesi gerektiği olarak anlayabilirsiniz.

Yeterince pişen şeftaliler fırından çıkarılır ve oyuk kısımları iri kıyılmış ceviz ve bademlerle doldurulur. Tekrar üzerleri yağlı kâğıt ile kaplanan şeftaliler fırına verilir ve iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. 15-20 dakikalık bir süreçten sonra fırından çıkarılan şeftaliler soğutularak sosuyla birlikte servis edilir.

Fırında pişirilen pamuk gibi yumuşacık şeftali tatlısı olduğu gibi bir de dondurmalı olarak daha erimiş halde yapabileceğiniz diğer bir tarifimiz daha bulunmaktadır. Damak zevkinize göre canınızın çektiği bu iki tarifi de kolaylıkla evinizde deneyebilirsiniz.

Özellikle yaz aylarında hem kalorisi düşük hem de serinletici bir tatlı isteyenler için diğer tarifimizi de uygulayabilirsiniz.

Dondurmalı Şeftali Tatlısı Malzemeleri 6 Kişilik

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 kg. Şeftali
  • 1,5 su bardağı portakal suyu
  • Yarım Limon
  • Dondurma
  • Yeşil Fıstık
Dondurmalı Şeftali Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yıkanan şeftalilerin kabukları soyulur ve 4'e bölünür. Şeftalilerin eşit miktarda pişmesi için çelik yayvan bir tencere kullanıyoruz ve şekeri ekleyerek kısık ateşte erimesi sağlanır. Şeker karamelize olmaya başladığında tereyağı eklenir ve yarım limona çatal batırılarak tencerenin zeminine sürülür.

Ardından portakal suyu da tencereye eklenerek şeftali dilimleri tencereye dizilir. Şeftaliler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılır ve sosu koyulaşan tatlımızın altı kapatılır. Orta büyüklükteki servis tabağına dizilen şeftalilerin arasına tercihe bağlı olarak dondurma konulur ve yeşil fıstıkla beraber servis edilir.

Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 04:09:17
Şeftali Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Şeftali Tatlısı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Şeftali Tatlısı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli olarak hazırlanan İrmikli Vezir Parmağı tatlısı tarifini kolayca temin edebileceğiniz malzemelerl...
Kerane Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyyar satıcıların satmış olduğu bir tatlı olarak bilinen kerane tatlısını evde yaparak tatlı yapmanın...
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif hazırlayabilirsiniz. Fakat çalışan bayanlar için ya da zamanı olmayan bayanlar için anı gele...
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek olduğundan kolesterolu yükseltmeyen leziz tatlılardandır. Bağırsakları çalıştırıcı, böbrek ağrılar...
Şam Tatlısı
Şam Tatlısı
Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir tatlı çeşididir. Ramazan ayında tıpkı lokma tatlısı gibi daha fazla tercih edilen Şam tatlısı Arap...
Halep Tatlısı
Halep Tatlısı
Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep tatlısının yapılışına bir göz atalım.Halep Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?1 kilogram 3 numara aç...
Yunan Tatlısı
Yunan Tatlısı
Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidir. Bu nedenle yaz aylarında yapmayı planlarsanız, mutlaka buzdolabında dondurucuda bulundurmanızı ...
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan görselliğinin yanı sıra damaklarda bıraktığı mükemmel ötesi lezzeti ile beğeninizi toplayacak tat...
Bağdat Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirlerinize değişik bir lezzet tattırabilirsiniz. Tatlı krizleriniz için de ideal olan Bağdat tatlısı na...
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıları rahatlıkla önerebiliriz. Bilhassa pekmezin faydaları sağlık açısından da oldukça fazladır. Bunu...
Pudingli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafirlerinize, çocuklarınıza ya da akşam yemeğinden sonra çayınızın yanına kolayca hazırlayıp birkaç sa...
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti görüntüsü gibi şahane olan bu Funika Tatlısı için kullanacağınız külah metal külahlar olabileceği ...

 

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Halep Tatlısı
Yunan Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Pekmezli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Funika Tatlısı
Tatlı Tarifleri
Atom Tatlısı
Lök Tatlısı
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Kerhane Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Padişah Tatlısı
Kerebiç Tatlısı
Kıvrım Tatlısı
İrmikli Sütlü Tatlı
Sütlü Top Tatlılar
Tül Perde Tatlısı
Hafif Sütlü Tatlılar
Makara Tatlısı
Ballı Tatlılar
Prenses Tatlısı
Tatlı Çeşitleri
Tavuk Göğsü Tatlısı
Popüler İçerik
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça faz...
Atom Tatlısı
Atom Tatlısı
Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlıl...
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elazığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edile...
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapı...
Kerhane Tatlısı
Kerhane Tatlısı
Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıkla...
Trileçe Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024