tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Şeftali Tatlısı

Şeftali Tatlısı, meyvelerden yapılan tatlının her çeşidini yemek için çıldıranlar bu lezzetli tarifimiz sizler için. Yaz aylarında tazecik çıkan şeftalinin o mis gibi kokusu eşliğinde harika ve düşük kalorili bir tatlı yapabileceğinize inanamayacaksınız. Yapılışı bakımından ayva tatlısı ile benzerlik gösteren bu mükemmel tatlıyı süre bakımından da hemen yapıyor olmanız tatlı krizinizi önleyecek niteliktedir. Yazın özellikle diyet yapanların menülerinde değişiklik yaparak şeftali tatlısını ekleyeceklerinin teminatını verebiliriz.

İç kısmını dilediğiniz gibi doldurabileceğiniz şeftali tatlısının hem fırında pişirilerek yapılan tarifini hem de dondurmalı olarak nasıl yapılabileceği ile ilgili tarif detaylarını paylaşacağız. Tariflerde kullanacağınız şeftaliler içleri doldurulabilir olması açısından sert ve tüylü şeftalilerden olmalıdır. Zira nektarı türündeki şeftaliyi kullanırsanız çok sert olduğundan pişme süresi çok daha uzayabilmektedir. Şekeri fazla sevmeyenler şeker yerine sakarin ekleyerek de tarifimizi uygulayabilirler. Ne duruyoruz? Hemen deneyelim.

Şeftali Tatlısı Malzemeleri 6 Kişilik

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kg. şeftali
  • 50 gr. dövülmüş badem veya fındık içi
  • 50 gr. dövülmüş ceviz

Şeftali Tatlısı Yapılışı

Şeftalilerin dik durması için imkân sağlayacak yayvan bir fırın tepsisinde yıkanan şeftaliler ortadan ikiye kesilir ve çekirdekleriyle yatak kısımları temizlenir. Oyuk kısımları üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir. Şeftalilerin oyulan kısımları eşit olacak şekilde toz şeker ile doldurulur. Fırın tepsisinin içine bir su bardağı su eklenir. Şeftalilerin üzerleri yanmaması açısından yağlı kâğıt ile kaplanır. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 35*40 dakika kadar pişirilir.

Şeftali Tatlısı

 Bu ölçüyü şeftalilerin diriliği kaybolana kadar pişirilmesi gerektiği olarak anlayabilirsiniz. 

Yeterince pişen şeftaliler fırından çıkarılır ve oyuk kısımları iri kıyılmış ceviz ve bademlerle doldurulur. Tekrar üzerleri yağlı kâğıt ile kaplanan şeftaliler fırına verilir ve iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. 15-20 dakikalık bir süreçten sonra fırından çıkarılan şeftaliler soğutularak sosuyla birlikte servis edilir.

Fırında pişirilen pamuk gibi yumuşacık şeftali tatlısı olduğu gibi bir de dondurmalı olarak daha erimiş halde yapabileceğiniz diğer bir tarifimiz daha bulunmaktadır. Damak zevkinize göre canınızın çektiği bu iki tarifi de kolaylıkla evinizde deneyebilirsiniz. 

Özellikle yaz aylarında hem kalorisi düşük hemde serinletici bir tatlı isteyenler için diğer tarifimizi de uygulayabilirsiniz.

Dondurmalı Şeftali Tatlısı Malzemeleri 6 Kişilik

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 kg. şeftali
  • 1,5 su bardağı portakal suyu
  • Yarım Limon
  • Dondurma
  • Yeşil Fıstık

Dondurmalı Şeftali Tatlısı Yapılışı

Yıkanan şeftalilerin kabukları soyulur ve 4'e bölünür. Şeftalilerin eşit miktarda pişmesi için çelik yayvan bir tencere kullanıyoruz ve şekeri ekleyerek kısık ateşte erimesi sağlanır. Şeker karamelize olmaya başladığında tereyağı eklenir ve yarım limona çatal batırılarak tencerenin zeminine sürülür. 

Ardından portakal suyu da tencereye eklenerek şeftali dilimleri tencereye dizilir. Şeftaliler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılır ve sosu koyulaşan tatlımızın altı kapatılır. Orta büyüklükteki servis tabağına dizilen şeftalilerin arasına tercihe bağlı olarak dondurma konulur ve yeşil fıstıkla beraber servis edilir.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:12:56

Şeftali Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Şeftali Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018