tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Sarma Tatlısı

Sarma tatlısı, bayramlarda sık yapılan tatlı çeşitlerinden bir tanesi olan sarma tatlısının hazırlanması da düşünülenin aksine bir o kadar basittir. Özellikle hazır baklavalık yufka ile yapıldığı için el oyalamadığı gibi pratik bir şekilde hazırlanmaktadır. Sarma tatlısı nasıl yapılıyor? Gelin beraber bakalım.

Sarma Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 400 gr çekilmiş Antep fıstığı ( ceviz de kullanılabilir)
  • 750 gr tereyağı

Şurubu İçin

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Sarma Tatlısı Hazırlanışı

Sarma tatlısının hazırlığına ilk olarak şurubunu hazırlayarak başlıyoruz ve bunun için ilk olarak uygun büyüklükte bir şerbet tenceresi alalım. Tencerenin içerisine 3,5 su bardağı suyu ve 3,5 su bardağı toz şekeri ilave edelim ve kaşıkla karıştıralım. Tencereyi ocağın üzerine alalım ve kaynamaya bırakalım. Şerbet bir taşım kaynayınca şerbetin içerisine limon suyunu ilave edelim ve birkaç taşım kaynatıp ocağın altını kapatalım. Tatlının ana malzemesini hazırlamak için tereyağını bir tencerenin içerisine alıp ısıtalım. Yağın bu aşamada çok kararmaması gerekiyor. Rengi değişen yağı ocağın üzerinden alıp bir kenara indirelim.

Akabinde hazır baklavalık yufkadan bir tanesini alalım ve her tarafına ısıttığımız tereyağından bir fırça yardımıyla sürelim.

Sarma Tatlısı

Yağın üzerine de toz halinde olan Antep fıstığından serpiştirelim. Yufkanın üzerine bir oklava yerleştirelim ve yufkayı çok sıkı olmayacak şekilde oklavaya saralım. Yufkanın her iki tarafından tutup ortaya bükelim ve he tarafı yağlanmış fırın tepsisinin kenarına tatlıyı oklavadan çıkartıp yerleştirelim. Diğer kalan yufkaları da aynı şekilde uyguladığımız yöntemi uygulayalım ve tatlıların her tarafına kalan tereyağından sürelim.

150 derecelik fırın ısısına tepsiye yollayalım ve tatlıyı yaklaşık 25 dakika boyunca pişirelim. Bu aşamada tatlının diğer baklavalar gibi kızarmaması gerekiyor. Üzeri hafif beyaz kalan tatlımızı fırından alalım ve tezgahın üzerine bırakalım. Tatlı hafif ılıdıktan sonra önceden hazırladığımız ve ılımaya bıraktığımız şerbeti tatlının üzerine bir kepçe yardımıyla dökelim. Bu aşamada şerbetin ve tatlının ılık olması gerekiyor. Aksi halde sarma tatlınız çıtır olmaz ve yumuşak kıvamda olur. Bunu önlemek için de şerbetin ve tatlının ılık olması sarma tatlısının en önemli bir püf noktasıdır. Hazırlanmış olan sarma tatlısını bir saat kadar bekletelim ve sürenin ardından servis tabaklarına alıp üzerlerine toz Antep fıstığı serpiştirelim ve bu şekilde sunum yapalım. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:17:03

Sarma Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Sarma Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018