tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Sarma Tatlısı

Sarma tatlısı, bayramlarda sık yapılan tatlı çeşitlerinden bir tanesi olan sarma tatlısının hazırlanması da düşünülenin aksine bir o kadar basittir. Özellikle hazır baklavalık yufka ile yapıldığı için el oyalamadığı gibi pratik bir şekilde hazırlanmaktadır. Sarma tatlısı nasıl yapılıyor? Gelin beraber bakalım.

Sarma Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 400 gr çekilmiş Antep fıstığı ( ceviz de kullanılabilir)
  • 750 gr tereyağı

Şurubu İçin

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Sarma Tatlısı Hazırlanışı

Sarma tatlısının hazırlığına ilk olarak şurubunu hazırlayarak başlıyoruz ve bunun için ilk olarak uygun büyüklükte bir şerbet tenceresi alalım. Tencerenin içerisine 3,5 su bardağı suyu ve 3,5 su bardağı toz şekeri ilave edelim ve kaşıkla karıştıralım. Tencereyi ocağın üzerine alalım ve kaynamaya bırakalım. Şerbet bir taşım kaynayınca şerbetin içerisine limon suyunu ilave edelim ve birkaç taşım kaynatıp ocağın altını kapatalım. Tatlının ana malzemesini hazırlamak için tereyağını bir tencerenin içerisine alıp ısıtalım. Yağın bu aşamada çok kararmaması gerekiyor. Rengi değişen yağı ocağın üzerinden alıp bir kenara indirelim.

Akabinde hazır baklavalık yufkadan bir tanesini alalım ve her tarafına ısıttığımız tereyağından bir fırça yardımıyla sürelim.

Sarma Tatlısı

Yağın üzerine de toz halinde olan Antep fıstığından serpiştirelim. Yufkanın üzerine bir oklava yerleştirelim ve yufkayı çok sıkı olmayacak şekilde oklavaya saralım. Yufkanın her iki tarafından tutup ortaya bükelim ve he tarafı yağlanmış fırın tepsisinin kenarına tatlıyı oklavadan çıkartıp yerleştirelim. Diğer kalan yufkaları da aynı şekilde uyguladığımız yöntemi uygulayalım ve tatlıların her tarafına kalan tereyağından sürelim.

150 derecelik fırın ısısına tepsiye yollayalım ve tatlıyı yaklaşık 25 dakika boyunca pişirelim. Bu aşamada tatlının diğer baklavalar gibi kızarmaması gerekiyor. Üzeri hafif beyaz kalan tatlımızı fırından alalım ve tezgahın üzerine bırakalım. Tatlı hafif ılıdıktan sonra önceden hazırladığımız ve ılımaya bıraktığımız şerbeti tatlının üzerine bir kepçe yardımıyla dökelim. Bu aşamada şerbetin ve tatlının ılık olması gerekiyor. Aksi halde sarma tatlınız çıtır olmaz ve yumuşak kıvamda olur. Bunu önlemek için de şerbetin ve tatlının ılık olması sarma tatlısının en önemli bir püf noktasıdır. Hazırlanmış olan sarma tatlısını bir saat kadar bekletelim ve sürenin ardından servis tabaklarına alıp üzerlerine toz Antep fıstığı serpiştirelim ve bu şekilde sunum yapalım. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:17:03

Sarma Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Sarma Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Muska Tatlısı

Muska Tatlısı, hazırlaması son derece kolay olan, bu harika tatlıyı özel veya sıradan her türlü yemeğinizin ardından hazırlayabilirsiniz. Çıtır çıtır ve muhteşem lezzetiyle sizi asla mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kısa...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, sağlıklı olduğu kadar besleyici de bir meyve tatlısı çeşididir. Ayrıca incir ve cevizin insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Çocuklarınızı...

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri

Basit tatlı kurabiye tarifleri, hepimizin severek yediği tatlı kurabiyeler ve her zaman elimizin altında bulunması için önceden hazırlayıp bir kenara koyabileceğimiz aniden gelen misafir veya çocuklarımız için saklayabileceğimiz y...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Galeta Tatlısı

Galeta Tatlısı, Yine enfes bir tatlı çeşidi ile karşınızdayız ve son zamanlar da oldukça popüler olan bir tatlı tarifini sizlere sunuyoruz. Özellikle kabul günlerinde sık yapılan galeta tatlısını acil misafirleriniz geldiğinde...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018