tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Şambali Tatlısı

Şambali tatlısı, hazırlanışı biraz meşakkatli olsa da ortaya çıkan tatlı mükemmel bir lezzet ile damaklarınızda unutulmayacak bir tat bırakacak. Özel günlerinizde ya da canınız tatlı çektiğinde şambali tatlısı harika bir tercih olacak. Bayramlarda bile bayram tatlısı olarak hazırlayabilir misafirlerinize ikram edebilirsiniz. İrmikli bir tatlı olduğundan oldukça hafif bir lezzete sahip şambali tatlısı akşam yemeklerinden sonra da çayınızın yanına eşlik edecek özelliktedir.

Şambali Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tane kabartma tozu
  • limon kabuğu rendesi

Üzeri İçin

  • 1 ufak kase badem

Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Şambali Tatlısı Yapılışı

Şambali tatlısına ilk olarak şerbeti hazırlayarak başlayın. Şerbet için uygun bir tencereye 2 su bardağı su ve toz şeker ilave edin.

Şambali Tatlısı

Toz şeker eriyene kadar karıştırın. Ardından tencereyi ocağa koyarak kıvam alana kadar kaynatın. Son olarak limon suyunu ilave edip ocağın altını kapatın. Şerbeti ılıması için bir kenara alın.

Çukur bir yoğurma kabının içine süt, yoğurt ve zeytinyağını dökerek karıştırın. Üzerine irmik, un, kabartma tozu, vanilya ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Hamurun üzerine son olarak limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırın. Fırın kabınızı yağladıktan sonra hazırladığınız hamuru fırın kabınıza dökün, bir kaşık yardımı ile üst kısmını düzeltin.

1 kase bademi belli aralıklar ile hamurun üzerine yerleştirin. Fırınınızı önceden 180 dereceye ayarlayıp, ısınan fırına hamuru verin. Hamurun üzeri pembeleşinceye kadar fırınlayın. Pişen tatlıyı fırından aldıktan sonra bir süre soğuması için bekletin. Ilımasını beklediğiniz şerbeti ılıyan tatlının üzerine eşit şekilde dökün. Tatlının şerbetini çekmesi için 30 dakika kadar bekletin. Bu arada tepsiyi başka bir tepsi ile kapatabilirsiniz. Bu sayede şerbetini daha güzel çeker. Tatlı şerbetini iyice çektikten sonra dilimlere kesin. şambali tatlısı servis için hazır afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:14:13

Şambali Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Şambali Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018